Početna » Novih 145 parknig mesta oko kupališnog kompleksa – Vrednost investicije 40 milona dinara

Novih 145 parknig mesta oko kupališnog kompleksa – Vrednost investicije 40 milona dinara

0
Predsednik Privremenog organa Pirota, Vladan Vasić, obišao je radove kod otvorenog otvorenog kupališnog kompleksa gde se asfaltira potez bivšeg poligona i pravi novih 145 novih parking mesta. Na ovom potezu biće postavljena nova rasveta, trotoari  i drvored. Uređuje se površina od oko 5.000 kvadratnih metara  a vrednost radova je oko 40 miliona dinara.

“Uređujemo parking prostor, od skretanja Ulice Save Kovačevića i Milivoja Manića do terena sa veštačkom travom biće 145 novih parking mesta. Ovde će biti  i nova rasveta i novi trotoari, ovde će čak biti i novi drvored. Veoma sam zadovoljan ovim radovima, oko 5.000 kvadrata novog asfalta a vrednost radova je oko 40 miliona dinara”, rekao je Vasić.

On podseća da je na ovom porstoru bio neuslovni poligon za obuku vozača i da je izgrađen novi poligon kakav se retko viđa u Srbiji. “Poligon ćemo uskoro zvanično otvoriti s obzirom da su auto škole dobile dozvole. Na taj način polako privodimo bogatu građevinsku sezonu kraju. Sledeće godine nas očekuje uređenje onog drugog dela ulice od raskrsnice  Save Kovačevića i Milivoja Manića i izgradnja kružnog toka, proširenje ulice i još parking mesta i još zelenila” – rekao je predsednik Privremenog organa, Vladan Vasić.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i izgradnju ističe da je uređenje ovog poteza  jako važna investicija koja se finansira iz budžeta grada Pirota. “Radi se saobraćajnica u dužini od oko 300 metara, ugrađeni su ivičnjaci u dužini od oko 700 metara, behaton staze na  površini od oko 600 metara kvadratnih i pristupa se asfaltinju blizu 5.000 metara kvadratnih. Ugrađuje se asfalatna masa debljine 6 cm”- rekao je Svilarov.

Asfalterski radovi su počeli danas i očekuje se da do ponedeljka budu završeni. Izvođač radova je firma “Drumovi A&D”. Svilarov kaže da je ugovoreni rok za završetak svih radova do kraja godine ali da veruje da će i pre tog roka sve biti završeno. Posle asfaltiranja sledi postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, parking graničnika a kasnije će JP Komiunalac zasaditi drvored između parking mesta.

Predsednik Privremenog organa, Vladan Vasić je dodao da je sa ovim radovima zaokruženo uređenje kupališnog kompleksa ali će u narednom periodu biti instaliran dečji tobogan i da to bude svojevsni mini akva park koji će još više podići popularnost Otvorenog bazena.

On podseća da je ove godine bilo 90.000 kupača iako je kupališna sezona počela sa zakašnjenjem.

“Naredne godine očekujemo preko 120.000 kupača a ako instaliramo tobogan biće to i mnogo više. O tome smo razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem”, kazao je Vasić.

Izvor: Grad Pirot

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas