Početna » Novogodišnja čarolija u Svetosavskom parku (VIDEO)

Novogodišnja čarolija u Svetosavskom parku (VIDEO)

 Podelom paketića najmlađima počeli tradicionalni „Zimski dani u Medijani“

0
 Podelom 400 novogodišnjih paketića, kreativnim radionicima i nastupom Hora „Čarolija“ OŠ „Sveti Sava“ počeli su tradicionalni „Zimski dani u Medijani 2023“, u organizaciji najveće niške opštine. Najmlađe stanovnike opštine dočekala je „novogodišnja“ scena na bini, slatkiši, okićena jelka i naravno – deda Mraz. Tradicionalna manifestacija najveće niške opštine održava se kao deo pronatalitetne politike, po kojoj je Medijana i prepoznatljiva.

“U skladu sa politikom Vlade Srbije nastavljamo promociju proširenja porodice. Medijana nije jedinica lokalne samouprave, ali je peta u Srbiji po izdvajanjima za pronatalitetnu politiku. Priznanje „ponosna kolevka“ je stiglo od Pokreta za decu „Tri plus iz Čačka“”, rekao je na otvaranju predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić.

 

“Trudimo se svakog dana da ga opravdamo, pa i u danima koji prethode novogodišnjim praznicima, a koji su najdraži deci”, dodao je.

Foto: GO Medijana

Od ove godine Medijana za četvrto dete u porodici izdvaja 150 hiljada dinara, za peto – 200 hiljada dinara. Treće dete dobija 120 000, prvo dete u nedelji 10 hiljada dinara. Manifestacijama pod nazivom „Medijana za bebu više“ koje opština Medijana organizuje više puta tokom godine želja je da se podstakne proširenje porodice kao osnovnog stuba društva u Srbiji.

Foto: GO Medijana

Medijana ima i program vantelesne oplodnje finansiran preko Кomisije Sveta Petka. Partneri manifestacije su As trgovina, nekoliko udruženja sa područja Gradske opštine Medijana Višnja, Vilin vez, proizvođači liciderskih srca, КPZ Niš, niški Žitopek, Unija pekara, pekara „Кalinka“, OŠ „Sveti Sava“, JКP „Mediana“, Avon, ZOO planet i drugi.

Foto: GO Medijana

Novogodišnja čarolija za najmlađe stanovnike Medijane trajaće do subote, 16. decembra, u vremenu od 13 do 16 sati, uz 36 animatora, predstavu za decu, kićenje jelke i druge sadržaje. U slučaju kiše, deo programa biće preseljen u Skupštinsku salu GO Medijana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

U nastavku program manifestacije:

Počinju “Zimski dani u Medijani”

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas