Početna » Novogodišnji koncert „Tri tenora“ u niškom Domu Vojske.

Novogodišnji koncert „Tri tenora“ u niškom Domu Vojske.

0
U renoviranoj dvorani kluba Doma Vojske Srbije u Nišu će 5. januara biti održan 27. tradicionalni novogodišnji koncert „Tri tenora“. Niškoj publici će se predstaviti tri tenora – Italijani Alesandro Fantoni i Alesandro Goldoni i jedan od srpskih najboljih tenora Stevan Karanac.

Ovaj trio će nastupiti uz pratnju Srpske omladinske filharmonije „Naissus“, pod dirigentskom palicom Zorana Andrića, i, kako sam Andrić kaže, njegovog naslednika Jovana Timilijića.

„Kad pomislim da je ovo 27. novogodišnji koncert, ovo je zaista dug period. 2027. godine ćemo imati jubilarni 30. novogodišnji koncert, a nadam se da će 2025. godine Srpska omladinska filharmonija proslaviti 15 godina svog bitisanja“, rekao je pri najavi novogodišnjeg koncerta niški dirigent Zoran Andrić.

Pored glavnih zvezdi – Alesandra Fantonija iz Đenove, Alesandra Goldonija iz Bolonje i Stevana Karanca iz Kragujevca, niškoj publici u Domu Vojske će se predstaviti i gosti iz Kine, sa Kipra i dve srpske solistkinje,

„Prvi put u Srbiji dolazi gošća iz Kine Jao Bohui, koja živi u Bolonji, Georgia Polinikin sa Kipra, koja drugi put dolazi. Tu je i Sanja Anastasia, ona je jedna od 10 najvećih mecosoprana u Evropi i primadona Beogradske opere, kao i Vesna Aćimović, koja je takođe drugi put. Ona je doktor umetnosti i šef katedre na Akademiji muzičke umetnosti u Novom Sadu“, dodao je Andrić.

Andrić je istakao da se oni s ponosom nazivaju srpskom omladinskom filharmonijom, jer njihovu filharmoniju čine članovi iz 20 gradova u Srbiji. Najviše ih je iz Beograda i Novog Sada, dok trećinu njih čine Nišlije.

Ulaznice se mogu kupiti u knjižari „Indigo“, i to po cenama od 1.000, 800 i 600 dinara u zavisnosti od pozicije sedišta. Karte se mogu kupiti do 30. decembra do 17 sati, uz pauzu u prodaji tokom novogodišnjih praznika. Prodaja će se nastaviti trećeg, četvrtog i petog januara, takođe do 17 sati.

Na dan koncerta karte se mogu kupiti na blagajni Doma Vojske, i to po cenama od 1.500, 1.000 i 800 dinara. Ostalo je još oko 40 karata na balkonu, dok za parter ima još oko 150 karata. U renoviranoj dvorani ima mesta za 730 članova publike.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas