Početna » Obećalo rukovodstvo grada: Meštani Maksima Gorkog dobiće izlaz iz „geta”

Obećalo rukovodstvo grada: Meštani Maksima Gorkog dobiće izlaz iz „geta”

0
Meštani ulice Maksima Gorkog koja se nalazi na početku Bulevara Nemanjića upoznali su danas gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski na problem koji imaju sa izlaskom na bulevar, ali i sa nedostatkom kontejnera i igrališta. Kažu da se igralište koristi kao parking, a nemaju ni podzemni kontejner.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je posetila stanovnike ove ulice sa svojim saradnicima obećala je da izlazak na ulicu Vojvode Mišića mogu da očekuju na proleće, a ostali problemi biće rešeni do kraja godine.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Deo zahteva, počev od podzemnih kontejnera i sređivanje prostora za parkiranje ćemo uraditi do kraja godine, a presecanje ulice, i međublokovski prostor, mislim na asfaltiranje prilaznih staza, na proleće. Građani su tim dogovorom zadovoljni, a naše je da to ispoštujemo“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Građani ovog dela Nišu su tražili i da deo nekadašnjeg igrališta ostane parking, a da se na drugom delu postave mali golovi i koševi.

„Ovaj sportski teren koji će biti vraćen nameni, koju je imao u prethodnom periodu. Biće mali golovi za najmlađe sugrađane, biće košarkaški teren, tako da ćemo oplemeniti čitav ovaj prostor i radićemo na međublokovskom uređenju čitavog ovog prostora“, naveo je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i dodao da će se sa urbanistima raditi na osmišljavanju dodatnih parking mesta u skladu sa uslovima.

Ljubiša Tjupa

Pre pola veka su izgrađene prve zgrade u ovom delu gradu baš u ulici Maksima Gorkog, što je bio i početak izgradnje bulevara.

„Pre 50 godina prve dve zgrade su izgrađene na Bulevaru i ove godine slavimo, ne samo 50 godina postojanja ovih zgrada, već i početak Bulevara, na čemu počiva Medijana, pa i sam grad. Imali smo predlog da se to i uredi povodom jubileja i da se uredi ono što nas najviše tišti“, izjavio je jedan od meštana Ljubiša Tjupa.

Upravnik jedne od zgrada Novica Bartić istakao je da je ovo naselje kao geto, jer nemaju izlaz do glavne ulice. Dodao je da imaju dosta problema sa pacovima i bubašvabama koji se gomilaju oko nadzemnih kontejnera.

Ivan Mihajlović, direktor JKP “Mediana”

Mašine su već izašle na teren i uskoro počinje asfaltiranje prostora za parking i sportske terene, dok v. d. direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihailović najavljuje da će podzemni kontejeneri biti vrlo brzo postavljeni.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas