Početna » Obeležena slava Sabornog hrama u Nišu Silaska Svetoga Duha na Apostole [FOTO+VIDEO]

Obeležena slava Sabornog hrama u Nišu Silaska Svetoga Duha na Apostole [FOTO+VIDEO]

0

Praznik Silaska Svetoga Duha na Apostole, ujedno i slava Sabornog hrama u Nišu, svečano je obeležen liturgijom, litijom i rezanjem slavskog kolača. Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit niški gospodin Arsenije služio je svetu liturgiju u prisustvu domaćina slave, Prof. dr Dragana Milića, Dipl. inžinjera Milana Nikolića, Dr. Slavice Georgijev i Prof. dr Bratislava Dikića.

Svečanosti su prisustvovali sveštenici pravoslavne Eparhije, predstavnici Rimokatoličke i Islamske zajednice, predstavnici vojske, kao i ministarka Državne i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević. Veliki broj građana pridružio se litiji koja se kretala Prijezdinom, Dušanovom i Pobedinom ulicom.

Nakon litije, održano je tradicionalno rezanje slavskog kolača, čemu su prisustvovali domaćini slave. Prof. dr Dragan Milić nije krio zadovoljstvo uspehom događaja.

“Veliki dan za naš grad. Slava našeg Sabornog hrama, Silazak Svetog Duha na Apostole, zaista je bio predivan. Liturgija je bila veličanstvena, a litija još lepša. Zahvaljujem se našem Visokopreosveštenstvu Mitropolitu niškom g. Arseniju na jedinstvenom događaju. Ovo čini naš grad jedinstvenim, da budemo pametni i da shvatimo da smo svi Nišlije i da je naš grad iznad svega. Ovo je bilo tako veličanstveno i tako lepo da ću ovaj događaj pamtiti do kraja života,” rekao je Prof. dr Dragan Milić.

Za narednu godinu, domaćini slave Sabornog hrama u Nišu, Silazak Svetoga Duha na Apostole, biće Prof. dr Milan Lazarević, Asist. dr Aleksandar Nikolić, anesteziolog UKC Niš, i Branko Stanković – Branko Dental.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas