Početna » “Objedinjena naplata” omogućila dužnicima isplatu duga na rate. Pojedine stambene zajednice duguju i do dva miliona dinara

“Objedinjena naplata” omogućila dužnicima isplatu duga na rate. Pojedine stambene zajednice duguju i do dva miliona dinara

0
Zahvaljujući odluci Gradskog veća od 1. decembra JKP “Objedinjena naplata”omogućiće dužnicima da od 1. decembra do 31. marta 2024. sklope ugovore o otplati stambeno-komunalnih dugovanja na veći broj mesečnih rata ili isplatu duga u celosti uz otpis kamate. Ovo preduzeće pripremilo je više modela otplate dugovanja.

Vršilac dužnosti direktora “Objedinjene naplate” Jelena Stojanović objasnila je da je broj rata onih koji duguju do 500.000 dinara najviše 60, a za one koji duguju više od 500.000 dinara najviše 90 mesečnih rata. Minimalna rata je 1.500 dinara.

“Za sve one koji mogu da isplate dug u celosti, sa eventualnim troškovima prinudne nalate, biće im otpisana kamata”, istakla je Stojanović.

Za korisnike Centra za socijalni rad Objedinjena naplata je pripremila još povoljnije uslove otplate dugovanja.

Jelena Stojanović, v.d. direktora JKP “Objedinjena naplata”

“Oni će moći da zaključe ugovore o otplati duga na 120 mesečnih rata. Svi oni potpisuju ugovor samo na glavnicu duga i svi imaju uslovni otpis kamate. Ona se u potpunosti otpisuje prilikom isplate kompletnog dugovanja na rate”, kazala je Stojanović.

Ona je pohvalila Nišlije da redovno izmiruju račune, ali dodaje da uvek imaju i one korisnike koji to nisu u mogućnosti. Od ukupnog broja korisnika dugovanja ima  10 do 15 odsto. Objedinjena naplata već ima ugovore o reprogramu dugovanja sa oko 3.500 korisnika. Najveći pojedinačni dug kreće se i do 2.000.000 dinara, ali on se odnose na stambene zajednice u kojima nisu rešeni pravno imovinski odnosi.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas