Početna » Obuka pasa u Nišu. Psi se obučavaju za protivteroristička i protivdiverziona dejstva

Obuka pasa u Nišu. Psi se obučavaju za protivteroristička i protivdiverziona dejstva

0

U Centru za obuku pasa u Nišu u toku je realizacija jesenjeg ciklusa osposobljavanja vodiča i dresure i redresure službenih pasa za različite namene u skladu sa potrebama Vojske Srbije.

Trenutno se u Centru izvodi obuka za protivteroristička i protivdiverzantska dejstva u specijalnim i jedinicama vojne policije, kao i obuka za angažovanje na zaštiti i obezbeđenju objekata i pokretnih sredstava Vojske Srbije.

„U skladu sa zadacima za koje su psi namenjeni, na specijalizovanom poligonu se realizuje opšta obuka i uvežbavanje specifičnih aktivnosti, kao što su napad, odbrana, savlađivanje prirodnih i veštačkih prepreka, upadi u objekte i motorna vozila i neutralisanje protivnika. Cilj je da se uspostavi potpuna kontrola i efikasno vođenje psa od strane vodiča prilikom obavljanja dužnosti“, saopštila je Vojska Srbije.

Službeni psi su u Vojsci Srbije nezamenjiv pratilac u realizaciji mnogih zadataka, zbog superiornih čula i sposobnosti da brzo i bez upotrebe smrtonosne sile savladaju protivnika, a obuka koja se sada realizuje je samo jedna od aktivnosti Centra za obuku pasa.

Ova jedinica Кomande za obuku je namenjena za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju službenih pasa, kao i za obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas