Početna » Od „Humanitarnog parkinga“ i vatrometa sakupljeno 1,5 miliona dinara za obolelu decu. Gradu stigla 44 predloga

Od „Humanitarnog parkinga“ i vatrometa sakupljeno 1,5 miliona dinara za obolelu decu. Gradu stigla 44 predloga

0

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski napisala je na svom facebook profilu da su 44 predloga građana stigla kome uputiti novac koji je bio opredeljen za novogodišnji vatromet, ali i od naplate „Humanitarnog parkinga“ kod OŠ „Sveti Sava“.

Ukupno je prikupljeno 1,5 miliona dinara. Taj novac će biti uplaćen deci oboleloj od retkih i teških bolesti.

Podsetimo, Udruženje „Pit“ iz Niša, koje se bavi zbrinjavanjem napuštenih, povređenih i životno ugroženih životinja pokrenulo je inicijativu da za vreme novogodišnjih koncerata ne bude vatrometa. Grad Niš je prihvatio taj predlog.

Novac namenjen za kupovinu vatrometa za novogodišnje koncerte na glavnom gradskom trgu biće dodeljen u humanitarne svrhe po odluci Grada Niša.

Prošle godine je od „Humanitarnog parkinga“ prikupljeno između 700 i 800 hiljada dinara, međutim JKP „Parking servis“ je odlučio da na račun Grada uplati tačno milion dinara.

Za sad nije poznata tačna suma prikupljena od ovog parkinga u ovoj godini, kao ni koliko je prvobitno bilo izdvojeno za novogodišnji vatromet.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas