Početna » Održan javni roditeljski sastanak: „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“

Održan javni roditeljski sastanak: „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“

0
U Nišu je u Naučno tehnološkom parku održan treći javni roditeljski sastanak u okviru projekta „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“. Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta potpisali su Memorandum o saradnji u okviru projekta koji ima za cilj jačanje razvojnog sistema fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i sporta u Republici Srbiji. Sastanku je prisustvovala i ministarka prosvete dr Slavica Đukić Dejanović.

Suština projekta je da deca svakog dana imaju fizičko i zdravstveno vaspitanje kao oblik negovanja zdravlja, jačanja psihofizičke kondicije, otpornosti i jednog od oblika borbe protiv neželjenih ponašanja kod izvesnog broja dece, kazala je ministarka prosvete.

Aleksandar Stojičić, gradski većnik, je istakao da se projekat realizuje u tri niške škole, a da je Niš, pored Novog Sada u Uba, jedan od domaćina javnih roditeljskih sastanaka.

Tatjana Medved, istaknuta reprezentativka u rukometu, predsednica Pododbora za sport Skupštine RS, naglasila je da je ovo način da se skrene pažnja na značaj fizičke aktivnosti posebno kod dece u uzrastu od četiri do 12 godina, ali i sportskih lekarskih pregleda.

Projekat će se realizovati u 95 škola i 194 odeljenja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas