Početna » Oklopno izviđački bataljon izvodi vežbu u Nišu

Oklopno izviđački bataljon izvodi vežbu u Nišu

0
U okviru redovnog osposobljavanja za realizaciju namenskih zadataka, pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona realizuju taktičku obuku iz šire oblasti obaveštajnog obezbeđenja Kopnene vojske.

Obuka se realizuje na vežbovnom prostoru u Nišu i okolini sa ciljem očuvanja i unapređenja osposobljenosti izviđača za prikupljanje obaveštajnih podataka i dodatnog osposobljavanja profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnost u jedinici.

Foto: Vojska Srbije

“Izviđači u ovoj fazi obuke na terenu uvežbavaju taktičke radnje i postupke i upotrebu opreme za osmatranje i prikupljanje podataka, te organizovanje i izvođenje izviđačkih patrola, prepada i zaseda. Osim obuke za izviđačke zadatke, realizuje se i osposobljavanje profesionalnih vojnika kritičnih specijalnosti za pravilno i bezbedno rukovanje oklopno-izviđačkim automobilima i njihovu borbenu upotrebu u svim uslovima”, saopštila je Vojska Srbije.

Foto: Vojska Srbije

Stalna obuka, koju pripadnici Vojske Srbije prolaze tokom cele godine, ključna je za očuvanje sposobnosti Oklopno-izviđačkog bataljona da u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima izvrši sve namenske zadatke i obezbedi pouzdane i proverene obaveštajne podatke, koji su od nemerljivog značaja za uspeh operacija Vojske Srbije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas