Početna » Omaž rokenrolu “Tri akorda” Ivana Potića u Niškom kulturnom centru

Omaž rokenrolu “Tri akorda” Ivana Potića u Niškom kulturnom centru

0
U Klubu Niškog kulturnog centra u petak 8. decembra u 19 časovi, biće predstavljena zbirka priča Ivana Potića “Tri akorda”. O knjizi će govoriti Zoran Ćirić, urednik biblioteke „Tragači” i Ivan Potić, autor.

Zbirka kratkih priča Tri akorda svojevrsni je omaž rokenrolu. Ovo je Potiću četvrta knjiga objavljena u NKC-u.

“Nema roka bez rola, nema akcije bez kotrljanja, nema junaka bez predaje, nema poraza bez pobede, nema bunta bez melanholije, nema sećanja bez pripovedanja o propuštenim prilikama koje postaju legenda u nekom začudno izmeštenom kontekstu. O tome i o mnogo čemu još, tako opako nezamislivom, gromovito opušteno progovara dosledno uravnoteženi i metodični Ivan Potić – najdelikatniji i istovremeno najžešći glas u književnim zabitima Istočne Srbije”, kazali su u NKC-u.

IVAN POTIĆ (1972, Zaječar). Objavio petnaest autorskih knjiga (proza, poezija, roman), priredio tri publikacije iz oblasti istoriografije i kulturne istorije. Prevođen na strane jezike i objavljivan u časopisima regiona. Predstavljen u antologijama i zbornicima. Član SKD-a. Živi i radi u Zaječaru.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas