Početna » Omogućimo mladim rolerašima iz Niša da odu na evropska takmičenja

Omogućimo mladim rolerašima iz Niša da odu na evropska takmičenja

0

Uspešni takmičari, koji su protekle četiri godine u Niš doneli 37 medalja sa zvaničnih međunarodnih takmičenja, neće moći da se nadmeću sa svojim vršnjacima iz drugig evropskih zemalja, jer za to nemaju novca. Zato su se preko sajta DONACIJE obratili dobrim ljudima, nadajući se da će dobiti šansu da ono što su uvežbali i pokažu.

Članove Sportskog udruženja “Inline speed skating team Extreme” iz Niša čine deca uzrasta od 8 do 16 godina koja se takmiče u brzinskoj vožnji rolera.

“Takmičari ovog kluba su u protekle četiri godine osvojili ukupno 37 medalja na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Do sada su odlaske na sva takmičenja finansirali roditelji, a sada želimo da im pokažemo da zajedno možemo omogućiti mladim šampionima odlazak na takmičenja u 2024. godini”, kazali su u ovom klubu.

Posebno su ponosni na osvojene nagrade na trkama Istočno evropskog kupa koje se održavaju u Mađarskoj i Češkoj. Takmičari ovog udruženja su u više navrata potvrdili svoju dominaciju i u Srbiji gde su najuspešniji klub u brzinskoj vožnji rolera kao i roler kros disciplini. Svi ovi uspesi su još veći ako se zna da ova deca nemaju adekvatne uslove za trening u svom gradu, već treniraju na parkingu, kao i da sve sami finansiraju, od nabavke opreme do putovanja.

Foto: printscreen Narodne novine

Da bi članovi sportskog udruženja “Inline speed skating team Extreme” nastavili da učestvuju na trkama Istočno evropskog kupa i u 2024. godini, kao i trkama Evropskog kupa u brzinskoj vožnji rolera, potrebna im je vaša pomoć. Cilj kampanje je da obezbedimo sredstva u iznosu od 250.000 RSD za putne troškove za maksimalno 12 takmičara, koji će učestvovati u 5 takmičenja u 2024. godini!

Sva pomenuta takmičenja biće održana u periodu od aprila pa do kraja septembra meseca 2024. godine. Takmičari sportskog udrženja takmičiće se u 4 uzrastne kategorije, kroz 4 različite discipline tokom 3 dana takmičenja. Na ovim takmičenjima učestvuje veliki broj takmičara iz klubova zemalja EU, a takmičari sportskog udruženja “Inline speed skating team Extreme” iz Niša su jedini predstavnici Srbije na ovim takmičenjima.

“Pozivamo vas da nam pomognete da zajedno omogućimo takmičarima da predstavljaju Srbiju na evropskim takmičenjima i ostvare još bolje rezultate”, poručuju u ovom klubu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas