Početna » Opalo lišće zapušlilo slivnike. “Naissus” pojačao rad na održavanju kanalizacione mreže

Opalo lišće zapušlilo slivnike. “Naissus” pojačao rad na održavanju kanalizacione mreže

0
JKP “Naissus” pojačalo je rad na održavanju kanalizacione mreže na teritoriji Niša. U ovom preduzeću kažu da pet ekipa  sa pet specijalnih vozila svakoga dana izlaze na ulice i intervenišu na čišćenju kanalizacionih kolektora i otpušavanju slivnika.

“Zbog velike količine opalog lišća, što je karakteristično za ovo doba godine, stvaraju se dodatne barijere u slivnicima, koji nisu u stanju da prihvate svu količinu vode odjednom”, objašnjavaju u niškom komunalnom preduzeću.

Foto: JKP “Naissus”

Kažu da ekipe rade prema rasporedu prioriteta u vreme pojačanih padavina kako bi obezbedili da saobraćjnice nesmetano funkcionišu. Dodaju da ukoliko je to potrebno, pored redovnih, uključuju se i vanredne ekipe koje intervenišu na kritičnim tačkama.

“Izvestan broj slivničkih mesta nije moguće otpušiti, zato što su trajno onesposobljeni i zahtevaju detaljnu rekonstrukciju. Na takvim mestima specijanim vozilom se vrši usisavanje nakupljene vode”, kazali su.

Foto: JKP “Naissus”

U okviru planiranog čišćenja slivnika izvršeno je 14280 intervencija na slivničkim mestima ove godine. Imajući u vidu ukupan broj od 12.000 slivnika na teritoriji Grada Niša, određeni broj slivnika je očišćen dva puta, napominju.

Foto: JKP “Naissus”

U JKP Naissus kažu da je u poslednja dva meseca obavljeno čišćenje kanalizacione mreže u sledećim ulicama: Inžinjera Vladimira Jasića, Park Mije Stanimirovića, AVNOJ-a, Bul. 12. Februar, Filipa Filipovića, Prote Gagulića, Miloja Zakića, Lazara Trifunovića, Dimitrija Dragovića, Osmi kongres, Đure Đakovića, Borivoja Gojkovića, Zlatka Bolokovića, Voždova, Bore Vukumirovića, Stara železnička kolonija, Vojvode Gojka, Mramorska, Episkopska, Prvomajska, Ratka Vukičevića, Svrljiški partizanski odred, Dimitrija Tucovića, Josipa Kraša, Školske česme, Niška Banja, Vase Albanca.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas