Početna » Opozicija povećala broj mandata u GO Medijana

Opozicija povećala broj mandata u GO Medijana

0

Na ponovljenim izborima u Gradskoj opštini Medijana, opozicione partije su osvojile još jedan mandat, koji je pripao koaliciji “Ujedinjeni-Nada za Niš”. Sada će u klupama Skupštine najveće gradske opštine sedeti 16 odbornika opozicije naspram 11 odbornika do sada vladajuće partije.

Ponovljeni izbori održani su na biračkim mestima 14 i 16, gde je ukupno glasalo 1.417 birača. Prema rezultatima koje je saopštila opozicija Srpska napredna stranka (SNS) je osvojila 536 glasova, što čini 37,8% ukupnih glasova. Koalicija “Ujedinjeni-Nada za Niš” osvojila je 514 glasova, odnosno 36,2%, dok je Grupa građana Dr Milić dobila 314 glasova, ili 22,2%. Koalicija “Biramo Niš” dobila je 34 glasa (2,4%), dok je Ruska stranka osvojila 6 glasova (0,4%).

“Hvala Medijana, pobedili su Medijanci”, navode u izbornom štabu “Dr Dragana Milića”.

Na ponovljenim izborima za odbornike niške skupštine opštine Medijana na biračkom mestu broj 14 u osnovnoj školi “Ćele kula” ukupno je glasalo  39.63% odsto birača, a na biračkom mestu broj 16 u Vatrogasnom domu izlaznost je bila 40,17% odsto.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas