Početna » Opozicija traži ponavljanje izbora na dva biračka mesta i podnosi prijave protiv GIK-a

Opozicija traži ponavljanje izbora na dva biračka mesta i podnosi prijave protiv GIK-a

0

Ni posle 22 dana se ne znaju rezultati izbora za odbornike u Skupštini Niša. Možda će ova nedelja doneti neko razrešenje šta dalje, jer Viši sud treba da odluči da li će biti ponavljanja izbora na dva mesta, kako opozicija zahteva. A zna se i da će pravni tim opozicije danas podneti krivične prijave protiv Danijele Milićević i Ivice Stojanovića zbog ispravljanja zapisnika.

Opozicija podnosi krivičnu prijavu protiv predsednice Gradske izborne komisije (GIK) Danijele Milićević i protiv Ivice Stojanovića, koji je bio zadužen za regularnost izbora na biračkom mestu 10, gde je u zapisniku olovkom ispravljen broj glasova za Rusku stranku i ukupan broj birača koji su na tom mestu glasali.

Danas podnose i žalbe na ponovno odbijanje i odbacivanje prigovor od strane GIK-a. Viši sud u Nišu ima rok od 72 sata da donese, kako se iz opozicije nadaju, meritornu odluku.

„Sud može da utvrdi da nije trenutak za meritorno odlučivanje, već da postoji mogućnost da GIK još jednom izvrši uvid i donese odluku o ponavljanju izbora, pre svega na izbornim mestima 10 i 18 na Medijani. Mi, međutim, očekujemo meritornu odluku Višeg suda, poštovanje zakona, dakle, da sud ubrza odluku i donese odluku o ponavljanju izbora na tim mestima. Do kraja meseca očekujem razrešenje ovih pitanja“, rekla je za N1 Dragana Milutinović iz pravnog tima opozicije.

Pored zahteva da se ponove izbori na biračkim mestima 10 i 18, iz opozicije će podneti i prijavu protiv Ivice Stojanovića, koji je bio predsednik biračkog mesta 10, gde je prepravljen broj glasova u korist Ruske stranke.

„Podnosimo prijavu protiv predsednice GIK-a jer ona samovoljno odlučuje o rezultatima u Nišu, ne sačinjava službene beleške kada se utvrde nepravilnosti i takođe protiv Ivice Stojanovića koji je bio predsednik na biračkom mestu 10, jer imamo osnovanu sumnju da je on prepravio brojeve. Protiv njega se već vode krivični postupci za falsifikovanje potpisa stanara u zgradi u kojoj živi“, rekla je Ana Eraković iz pravnog tima koalicije „Biramo Niš“.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas