Početna » Opredeljena sredstva za rekonstrukciju stadiona “Čair” u Nišu. Očekuje se početak radova (VIDEO)

Opredeljena sredstva za rekonstrukciju stadiona “Čair” u Nišu. Očekuje se početak radova (VIDEO)

0
Niški stadion „Čair“ i dalje čeka najavljenu rekonstrukciju. Prilikom obilaska radova na novoj kuglani, gradonačelnica je otkrila da je Ministarstvo odvojilo sredstva za „Čair“ i dodala da Nišlije zaslužuju da rekonstrukcija počne što pre. Da će niški stadion na kome su prve korake započeli mnogi sada slavni fudbaleri, među njima i Piksi, biti renoviran, obećao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju stadiona u Leskovcu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da je Nišu potrebno mnogo da bi postao velegrad, a na putu ka tome bi trebalo da pomogne rekonstrukcija stadiona „Čair“, „kakvog neće biti u prečniku od mnogo kilometara“, rekla je Sotirovski.

„Nišu je mnogo toga potrebno da izraste u velegrad. Mi se kao gradska vlast maksimalno trudimo. Niš ne zaslužije ništa da bude palanka ili da ostane na ovom nivou. Neophodna je i pomoć države i mi se tu zahvaljujemo na svemu što je do sada učinila. Tu su putevi, pruge i aerodrom, fabrika za prečišćavanje vode i budući stadion, sve ono što mi iz gradskog budžeta ne bismo mogli da uradimo“, poručila je Sotirovski.

Upravo uz pomoć države, preko Ministarstva za javna ulaganja, očekuje se rekonsktrukcija doma fudbalera „Radničkog“.

„Spremili smo svu neophodnu dokumentaciju. Podsetiću vas da taj veliki projekat radi nekadašnja kancelarija, a sadašnje Ministarsvo za kapitalna ulaganja, radi se o izuzetno ozbiljan projekat, s obzirom na to da se meri u desetinama miliona evra. Neophodno je da se završi sva dokumentacija i sve ono što je neophodno. Radi se o izuzetno ozbiljnom objektu, kakvog neće biti u prečniku od mnogo kilometara i mislim da kao grad zaslužujemo da ti radovi počnu što pre. Nadamo se da će tako biti, a ono što je najvažnije je da su sredstva opredeljan i očekujemo početak rekonstrukcije stadiona“, navela je gradonačelnica Niša.

Rekonstrukcija stadiona Čair započeta je marta 2011. godine. Vrednost invensticije bila bi oko 80 miliona evra.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas