Početna » Opšta bolnica u Leskovcu dobila mamograf. Vučić najavio da će i Niš dobiti pokretni mamograf

Opšta bolnica u Leskovcu dobila mamograf. Vučić najavio da će i Niš dobiti pokretni mamograf

0
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu, nakon razgovora sa izvođačima radova, da će sve biti završeno do januara 2025. godine. Predsednik Vučić uručio je Opštoj bolnici u Leskovcu digitalni mamograf i najavio da će pre kraja godine još četiri grada u Srbiji dobiti moderne mamografe sa magnetnim rezonancama.

Vučić je rekao da će pre kraja godine Leskovac, Užice, Kragujevac, Niš i Kladovo dobiti i magnetne rezonance i mamografe, pri čemu Užice dobija dve magnetne rezonance, jer je tamo, kako je rekao, najteža situacija sa listom čekanja.

“Snažno ojačavamo zdravstvo i verujem da ćemo nastaviti. Iznad svega je briga za ljude, za naše žene. Ne postoji ništa važnije od zdravlja naših žena”, kazao je Vučić.

Rekao je da je zadovoljan svim onim što je urađeno.

“Ovde je mamograf koji smo doneli pre roka. Obećali smo da će biti u novembru-decembru, a stigao je u oktobru. Od 1. novembra bi trebalo da se sve namesti, da se obuče ljudi”, istakao je predsednik Srbije.

On je podsetio da 3D mamograf otkriva 65 posto više invazivnih oboljenja nego 2D mamograf.

“3D mamograf je najsavremeniji. Nije ni jeftin, ali želimo da ga imaju ljudi u Leskovcu. Ono što je važno jeste da će mamograf od 25.-26. novembra imati i Babušnica, imaće pirotski okrug, Negotin, Kladovo, Kuršumlija, Vladičin Han, mnoga mesta gde nije bilo do sada, pa su morale žene da idu u Niš, Kruševac i druge gradove”, naveo je predsednik Vučić.

Vučić je najavio da će i Niš dobiti pokretni mamograf. Kako kaže, u pitanju je izvanredan kamion koji će moći da ide i po okolnim selima do Gadžinog Hana, do Svrljiga i tako dalje. Kako kaže i Kragujevac će dobiti i mamograf i magnet, baš kao i Niš.

Predsednik je najavio da su obezbeđena sredstva za još jednu zgradu u okviru bolnice koja se gradi, oko 350 miliona dinara.

Predsednik Vučić je podsetio da u toj bolnici nije ništa obnovljeno još od 1959. godine.

Naveo je da je najvažnije da još izdržavamo kad je reč o finansiranju projekata i da se ne menjaju prioriteti, niti smanjuje novac.

Predsednik Vučić je najavio da će doći u Leskovac 19. novembra pošto će se poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji fudbalska reprezentacija Srbije igra sa Bugarskom biti na novom stadionu u Leskovcu.

“Prvo ćemo otvoriti stadion u Zaječaru i dolazimo svi ovde da gledamo utakmicu”, dodao je predsednik Vučić.

Leskovac dobija velelepnu bolnicu i najmoderniju zdravstvenu opremu

Predsednik Vučić izjavio je da će Leskovac dobiti velelepnu bolnicu i najmoderniju zdravstvenu opremu za brigu o zdravlju svih stanovnika Jablaničkog okruga.

Predsednik Vučić rekao je nakon što je obišao radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu koja treba da bude završena do januara 2025. godine i uručenja digitalnog mamografa, da će Leskovac prvi put dobiti i savremenu magnetnu rezonancu koja košta dva miliona evra i to pre kraja godine.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas