Početna » Otvaranje Vizitorskog centra Caričin grad marta 2024. godine

Otvaranje Vizitorskog centra Caričin grad marta 2024. godine

0

Vizitorski centar u Caričinom gradu biće završen marta naredne godine, najavila je premijerka Ana Brnabić ptrilikom posete Lebanu. Istakla je da će ulaganja u jug Srbije uticati na ublažavanje migracija sa ovih prostora, ali i da će mnogo mladih želeti da dođe u ove krajeve.

Izgradnja Vizitorskog centra nije jedino ulaganje u ovu opštinu, istakla je, podsetivši na započetu rekonstrukciju istoimenog hotela i trga u Lebanu. U Vizitorski centar ulaže se 194 miliona dinara, za Trg i centar u Lebanu dva miliona evra, a za mali hotel Teodora u okviru Vizotorskog centra izdvaja se dodatnih 84 miliona dinara.

“Vizitorski centar biće završen do marta 2024 godine. Radujem se da ćemo početi uređenje centra Lebana. Videćemo i na koji način možemo da pomognermo domaćem investitoru koji je kupio stari hotel Caričin grad i da obezbedimo uslove da taj hotel bude završen do 2025. godine. Nakon toga da se zajedno spremimo za veći broj turista”, kazala je premijerka Ana Brnabić.

 

Navela je da se u 2024. godini očekuje realizacija još nekoliko projekata koji se tiču seoskog i ruralnog turizma, što je pored poljoprivrede odlična šansa za razvoj juga Srbije.

„Ministarstvo omladine i turizma u 2024. godini ima odličan projekat dodatnog ulaganja u seoski turizam. Gazdinstva odavde moći da se prijave i dobiju direktnu finansijsku podršku od Vlade Srbije da urede, kategorizuju ili promovišu svoj smeštaj. Zasita verujem da po završetku svih projekata koje trenutno radimo svi postojeći smeštajni kapaciteti neće biti dovoljni da prihvate sve turiste koji će dolaziti u ove krajeve“. 

Brnabić veruje da će ulaganja u jug Srbije uticati na ublažavanje migracija sa ovih prostora, ali i da će mnogo mladih želeti da dođe u ove krajeve, jer je ovo prelep deo Srbije.

„Kada imate infrastrukturu, kulturne sadržaje poput Caričinog grada, Muzeja u Leskovcu, nedaleko odavde nalazište Medijana, kada imate put preko Radan planine koji povezuje Jablanički i Toplički okrug, tri banje – Kuršumlijsku, Prolom i Lukovsku, spomenik prirode Đavolja varoš, ko ne bi želeo tu da živi“, navela je Brnabić.

Put preko Radan planine trebalo je da bude završen do kraja ove godine, ali je izgrađeno tek 15 kilometara. Razlog kašnjenja, prema rečima premijerke, je to što je u pitanju park prirode i zaštićeno područje, te je i procedura planiranja i izgradnje drugačija no inače.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas