Početna » Otvoren konkurs za stipendiranje mladih talenata

Otvoren konkurs za stipendiranje mladih talenata

0

Grad Niš objavio je konkurs za stipendiranje talentovanih učenika i studenata za 2024. godinu. Javni poziv, objavljen 25. marta, otvara vrata mogućnostima za mlade sa teritorije Grada Niša, pružajući podršku njihovom akademskom i profesionalnom razvoju. Rok za konkurisanje je 15 dana od datuma objavljivanja.

Prema uslovima konkursa, mogu da se prijave samo učenici i studenti sa državnih institucija koji imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Niša, a koji istovremeno nisu korisnici drugih stipendija.

Za učenike srednjih škola, neophodno je imati prosečnu ocenu tokom školovanja od najmanje 4,5, uz uslov da su najmanje dva puta osvojili jedno od prva tri mesta na državnim ili međunarodnim takmičenjima u poslednje tri školske godine.

Uslovi za studente prve godine podudaraju se sa zahtevima za srednjoškolce, uz dodatak da su studenti takođe obavezni da su najmanje dva puta osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima u poslednje tri školske godine.

Studenti koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije i imaju sve položene ispite sa prosečnom ocenom najmanje 9, takođe se mogu prijaviti za stipendiju.

Sredstva za stipendije obezbeđuju se iz budžeta Grada Niša, s ciljem podrške obrazovanju i podsticanja izuzetnih dostignuća mladih talenata.

Detaljni uslovi i uputstva za konkurisanje mogu se pronaći u tekstu javnog poziva objavljenog na zvaničnom sajtu Grada Niša, u odeljku Javni pozivi.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas