Početna » Otvoren novi pogon fabrike „Spintec“ u Nišu

Otvoren novi pogon fabrike „Spintec“ u Nišu

0

Svečanom otvaranju i presecanju trake prisustvovali su brojni predstavnici ove kompanije iz Hong Konga i Kine, kao i rukovodstvo grada Niša. Ova kompanija u Nišu posluje od 2018. godine, a u proširenje kapaciteta biće uloženo pet miliona evra.

Ova kompanija zapošljava 450 radnika u Kini, dok u Nišu radi 83 radnika. „Spintec“ posluje u Nišu od 2018, a do 2023. godine investirali su 2,8 miliona evra. Na otvaranju nije rečeno koliko će još Nišlija naći zaposlenje u ovoj fabrici.

Za proširenje kapaciteta biće uloženo 5 miliona evra, od čega je već investirana polovina te sume.

Jedan od vlasnika Stiven Čan je poručio da obeležavaju i 20 godina ove kompanije. On je dodao da otvaranje novog pogona pokazuje i prijateljstvo kineskog i srpskog naroda.

„Otvaranje ovog postrojenja nije samo još jedno dostignuće, već ono pokazuje dobru sinergiju i saradnju između timova u Kini i Srbiji. Saradnja nije samo u oblasti posla, već se ona ogleda i u prijateljstvu, razmeni znanja i kulture“, dodao je Čan.

Članovima ove kompanije obratila se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Zahvaljujem vam na tome što ste izabrali Niš za mesto gde će se vaša fabrika razvijati, i, kako vidim, ne samo razvijati od 2018. godine, već i širiti. Ovaj svečani događaj pokazuje dve stvari, da smo grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i da smo jako dobri partneri“, poručila je gradonačelnica.

Ona je pohvalila „Spintec“ što je deo dualnog obrazovanja i ističe da Niš ima kapacitete da nastavi saradnji i preko fakulteta i Naučno-tehnološkog parka

„Spintec Precision grupa“ je osnovana u Hong Kongu 2004. godine i trenutno u Kini kompanija zapošljava 450 radnika.

Oni se bave proizvodnjom preciznih metalnih zupčanika, pužnih prenosnika, osovina, navojnih vretena i ostalih delova za automobilsku industriju i medicinsku opremu. Pužni prenosnici proizvedeni u Nisu se mogu naći u elektronskoj parking kočnici i retrovizoru.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas