Početna » Piroćanac sakupio 2500 kačketa iz celog sveta.. Fali mu samo jedan

Piroćanac sakupio 2500 kačketa iz celog sveta.. Fali mu samo jedan

0
Neverovatan hobi ima Piroćanac Siniša Jelenkovi. On je kolekcionar kačketa, a za tri decenije je uspeo da ih sakupi 2500. Krase njegovu dnevnu sobu, a ono što je za njega vrednije od broja jeste činjenica da su stigli iz svih krajeva sveta i da su pripadali mnogim njemu dragim ljudima.

On ne sakuplja samo kačketek, na policama u njegovoj dnevnoj sobi nalaze se i različiti  šeširi. Kačkete ih ima od Maldiva do Turske.Uskoro treba da mu stigne jedan sa Severnog pola, jer jedino odatle nema nijedan u kolekciji.

“Azija, Afrika, Australija, Novi Zeland, Evropa da ne pričam. Imam od svuda, bukvalno”, kazao je Jelenkov.

Foto: J.Ć.

Iz jedne zemlje ima i više kačketa, ali  nijedan nije isti.

“I što je najbitnije od različitih ljudi je doneto, što je meni pre svega drago i cilj”, kazao je ovaj Piroćanac koji radi kao fotograf i ima svoju televiziju.

U budućnosti Siniša planira da napravi izložbu i Srbiji, kao i svetu, pokaže kakvo je blago sakupljao više od 30 godina.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas