Početna » Planinari Niša osvajaju Rtanj: Vidovdanski noćni uspon

Planinari Niša osvajaju Rtanj: Vidovdanski noćni uspon

0

Planinarski klub „Železničar“ iz Niša organizuje odlazak na akciju „Vidovdanski noćni uspon na Rtanj“ za svoje članove. Ova specijalna akcija, koju organizuje Planinarski klub „Šiljak“, održaće se u noći između 29. i 30. juna, a učesnici će se pridružiti kolegama iz drugih klubova kako bi zajedno osvojili vrh Rtnja.

Staza koja vodi do vrha Šiljak, visine 1560 metara, srednje je težine i ukupne dužine 14,2 km. Polazak je iz naselja Rtanj, a staza vodi južnom stranom planine, šumskom stazom do serpentina, odakle se nastavlja serpentinama do vrha. Očekuje se da će učesnici do vrha stići za četiri sata laganog hoda.

Okupljanje učesnika iz Niša je zakazano kod ulaza u Tvrđavu u subotu, 29. juna, u 21.40 sati, odakle će se putovati minibusom do početne tačke akcije u podnožju Rtnja.

„Adekvatna obuća, rezervna garderoba i obavezno nešto deblje i toplije u rancu zbog hladne noći (zimska jakna, polar…), poželjno i rukavice i kapa. Pored toga, takođe obavezno: čeona lampa i rezervne baterije, kabanica, naočare za sunce, zaštitna krema za sunce, poželjno štapovi i kačket/šešir“, navode iz Planinarskog kluba „Železničar“ i dodaju da treba poneti bar dva litra vode.

Prijave se primaju isključivo kod vodiča akcije  ili na sastancima kluba, koji se održavaju svake srede od 19 časova u sali Sportskog saveza Niša. Kotizacija za učestvovanje iznosi 1.800 dinara i mora biti uplaćena najkasnije do 26. juna.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas