Početna » Počinje renoviranje Infektivne klinike i Klinike za pedijatriju u niškom Kliničkom centru

Počinje renoviranje Infektivne klinike i Klinike za pedijatriju u niškom Kliničkom centru

0
Zahvaljujući vrednoj donaciji udruženja „Humana srca“ krajem decembra počinje renoviranje dnevne bolnice na Klinici za pedijatriju i Infektivne klinike. Potpisivanju ugovora pored predstavnice udruženja i direktora niškog UKC-a prisustvovala je i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Danica Grujičić, ministarka zdravlja

„Lepo je kada se neko zdrav seti da pomogne bolesnima, posebno da našim najmlađim sugrađanima olakša boravak u bolnici, kao što je to uradila Humanitarna organizacija „Humana srca“, rekla je ministarka Grujičić i dodala da ovakva klinika mora da ima magnet i skener.

 

„Adekvatno i specifično lečenje malih pacijenata zahteva opremu koja će biti lako dostupna, a za to će se svakako pobrinuti Ministarstvo zdravlja“.

Pedijatar na niškom Kliničkom centru Jelena Vojinović ističe da je donacija izuzetno značajna, jer će omogućiti da dva odeljenja u starom delu zgrade funkcionišu kako treba.

Ovo udruženje će uložiti oko 17,5 miliona dinara, a radovi će početi već krajem godine. Nikolina Đurić iz ovog udruženja ističe da postoji mogućnost da povećaju donaciju, ukoliko situacija to zahteva.

„Ovo nije prva akcija koju imamo u ovom regionu, ali je svakako jedna od najznačajnijih. Hvala doktorki Violeti koja je kontaktirala s nama, koja je spona između svih nas. Vrednost ove donacije je 17,5 miliona dinara, ili 150 hiljada evra. Ukoliko bude potreba, ta donacija će biti i veća. Već krajem decembra krećemo u prvu fazu, renoviranje dnevne bolnice i Infektivnog odeljenja, a zatim će uslediti njihovo opremanje nameštajem i medicinskom opremom“, navela je Nikolina Đurić.

Renoviranje podrazumeva kompletnu promenu elektro i kanalizacionih instalacija, zamenu podova, malterisanje zidova i gipsane radove.

Prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš

„Nije ovo samo društveno odgovorno ponašanje „Humanih srca“, ovo je ljubav prema deci, prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, ljubav prema Srbiji, ovo je ljubav prema onome što čini budućnost svake porodice i države. Teško mi je da nađem prave reči da se zahvalim za ovu donaciju. UKC u Nišu ovo vidi, pamti i jako puno ceni“, poručio je Zoran Perišić direktor niškog UKC-a.

Ministarka zdravlja ističe da je lepo kad organizacije odluče da pomognu zdravstvu i najmlađim sugrađanima i dodaje da je prioritet Ministarstva da se obnavljaju zgrade, koje su rađene po standardima iz 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Ministarka Danica Grujičić je navela da je neophodno da u Nišu postoji nova zgrada Kliničkog centra, u koju bi mogle da budu prebačene određene klinike.

„Moramo da razmišljamo kako da ove stare zgrade u Nišu zamenimo još jednom savremenom zgradom, koja će biti pored ove zgrade, videla sam da ima dosta prostora. Možda i poliklinika, i pedijatrija, i fizijatrija, i porodilište, treba da dobiju jednu potpuno novu zgradu“, rekla je ministarka.

Dve renovirane klinike će nameštajem opremiti organizacija „Humana srca“, a ministarka je obećala da će oni obezbediti opremu i magnetni skener, čime bi se zaokružila čitava dijagnostika za decu na jednom mestu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas