Početna » Pojačana kontrola saobraćaja: Akcija MUP-a Srbije u borbi protiv alkohola i droga na putevima

Pojačana kontrola saobraćaja: Akcija MUP-a Srbije u borbi protiv alkohola i droga na putevima

0

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije će od 17. do 23. juna 2024. godine sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, fokusiranu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Ova akcija se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

U okviru akcije, u petak 21. juna širom Evrope biće realizovan takozvani “Alcohol and Drugs Marathon”. Tokom ovog dana, u kontroli saobraćaja biće neprekidno angažovani svi raspoloživi alkometri i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

“Saobraćajni policajci su u prvih pet meseci ove godine isključili iz saobraćaja 957 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 203 zadržano na trežnjenju. Pored toga, 88 vozača je isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, saopštio je MUP Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova posebno apeluje na građane da tokom predstojećih muzičkih festivala, na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance. Ovim putem se pozivaju svi učesnici u saobraćaju da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti na putevima.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas