Početna » Položeni venci na grob Ameta Ametovića

Položeni venci na grob Ameta Ametovića

0
Na 111. godišnjicu Kumanovske bitke, zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević, delegacija Doma kulture Roma i delegacija Narodnog muzeja Leskovac, položili su vence na grob Ameta Ametovića, junaka pomenute bitke iz Leskovca. U ime grada Leskovca ovim povodom se obratila Aleksandra Stojanović, koordinator za Rome.

 

Ona je istakla da legenda o njegovom podvigu zahvaljujući kojem je srpska vojska potukla Osmanlije zaslužuje da bude sačuvana od zaborava.

“Amet Ametović je zbog svoh podviga odlikovan Karađorđevom zvezdom sa zlatnim mačevima. Grad Leskovac vodi računa o svim stanovnicima ovog grada i čuva uspomenu na sve junake.“

Srećko Živković, direktor Doma kulture Roma se zahvalio gradonačelniku i gradu na podršci u očuvanju uspomene na ovog junaka i na podršci romskoj populaciji.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas