Početna » Posao za još 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

Posao za još 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

0
Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić uručila je danas ugovore o radu za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji.

Ugovori o radu su uručeni u okviru Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, zahvaljujući kojem je od 2018. godine do danas zaposleno 911 doktora i 1.750 medicinskih sestara.

Grujičić je tom prilikom poželela svim prisutnim diplomcima da postanu i najbolji lekari specijalisti, poručivši im da moraju biti svesni toga da je biti lekar profesija, ali i poziv i misija, koja u središte stavlja pacijenta, a ne njih same.

“Postajete lekari u zemlji koja nije bogata, koju muče mnoge bolesti i u vremenu kada niko nije siguran da će biti samo civilni lekar”, rekla je ona.

Ceremoniji uručivanja ugovora u radu prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas