Početna » Posebno odeljenje Turističke organizacije Niša od 1. januara preuzima brigu o Tvrđavi

Posebno odeljenje Turističke organizacije Niša od 1. januara preuzima brigu o Tvrđavi

0
Grad Niš je odustao od namere da formira preduzeće, čije je zaduženje trebalo da bude vođenje brige o simbolu Niša zbog toga što deo imovine pripada državi, navela je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Umesto toga, napravljeno je posebno odeljenje u okviru Turističke organizacije Niša, koje će voditi računa o Tvrđavi.

Posebno odeljenje Turističke organizacije, koje će biti sačinjeno od trenutnih radnika, preuzeće brigu o Tvrđavi 1. januara.

„Mi smo odustali od mogućnosti formiranja preduzeća, s obzirom na to da je deo imovine republički, i onda bi kroz administraciju bilo jako teško da organizujemo takvo preduzeća, pa smo odlučili da Tvrđavu sutradan poverimo Turističkoj organizaciji, i ona je u novoj sistematizaciji napravila posebno odeljenje koje će se baviti isključivo Tvrđavom, tako da će i njeni zaposleni koji budu određeni od postojećih zaposlenih baviti samo tom problematikom“, navela je Sotirovski.

Ona je dodala da je broj turista povećan za 20 odsto, a Tvrđava je u većini slučajeva njihov izbor, pa je neophodno da Grad i Turistička organizacija Niša u svakom trenutku imaju informacije o stanju zelenih površina, objekata i lokala u Tvrđavi.

Ona je rekla i da su se Gradu javljali donatori koji su zainteresovani da pomognu u obnovi određenih objekata u Niškoj tvrđavi.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas