Početna » Potpuno NOVI izgled parka na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja (FOTO+VIDEO)

Potpuno NOVI izgled parka na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja (FOTO+VIDEO)

0
Završeno je uređenje parka na Trgu kralja Aleksandra. Park je dobio potpuno novi izgled. Postavljano je novo osvetljenje, uređene su staze i zelene površine, postavljen sistem navodnjavanja, a po prvi put u Nišu je neki park dobo i kante za izmet kućnih ljubimaca. Park je danas obišla i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i simbolično položila venac na spomenik Aleksandru Karađorđeviću.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski ovo je jedan od najvećih parkova koji je rekonstruisan i najavila da će naredne godine biti sređen deo parka Čair, a da će do kraja godine započeti radovi u parku kod kružnog toka na Margeru..

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Modernizujemo parkove, mnogi nisu sređivani godinama. Podsetiću vas da je Niš dobio i jedan novi park posle 33 godine. Na ovaj način umivamo grad, pojačavamo higijenu, uvodimo čuvare parkova, čuvare kvartova, ujedno radimo na međublokovskom prostoru“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Najavila je i da će kroz više faza biti uređen i Park svetog Save. Opština Medijana će u svih pet parkova dobiti nove mobilijare, dok će stari biti odloženi jer nisu sertifikovani. I kroz budžet za 2024. biće planiraran novi mobilijar za najmlađe sugrađena.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

„Ostali su finalni radovi i jedan veliki dečiji mobilijar, a isti takav biće postavljen i u Parku svetog Save. Ovaj park je zaslužuje sređivanje, ovde je velika frekfencija ljudi, roditelji sa decom će imati priliku gde da provedu vreme“, kazao je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Osnovna novina je da ovaj park ima potpuno novi zalivni sistem. Na isti način je rađen i park kod Delte i Suda.

Ivan Mihajlović, direktorj JKP “Mediana”

„To znači da će trava stalno biti zelena. Imamo i sistem kap po kap kod stalnih biljaka. Dobićemo i jedan od najmodernijih dečijih mobilijara koji će biti postavljen na površini od 130 metara kvadratnih. Postavljeno je 34 novih klupa, 28 novih kanti za đubre. Tu su novi kambilarbi, zaštitna ograda, tako da možemo da kažemo da smo sa današnjim danom sve radove završili, osim dečijeg mobilijara koji će biti postavljen do kraja godine“, istakao je direktor JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović.

Ovaj park dobio je i čitavo jedno polje koje je namenjeno za šetnju kućnih ljubimaca, sa kantama koje imaju i kesica za smeći izmet. Nakon ovog pilot projekta plan je da se ta praksa proširi i na teritoriju čitavog grada.

Foto: GJ

Postavljena je i zaštetna ograda, koja se pomera kada se tu polažu venci, kod dva spomen obeležja stradalim ruskim vojnicima koja se nalaze u ovom parku, u kome ništa nije rađeno od 1980. godine.

Foto: GJ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas