Početna » Premijera predstave SKC Niš “Polanski protokoli” u ponedeljak u Narodnom pozorištu

Premijera predstave SKC Niš “Polanski protokoli” u ponedeljak u Narodnom pozorištu

0
„Polanski protokoli“ nova je predstava u produkciji Studentskog kulturnog centra Niš, a premijerno će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u ponedeljak 11. decembra u 20 sati. Karte za predstavu svi zainteresovani mogu kupiti i u ponedeljak od 9 do 14 sati u SKC-u, kao i na blagajni pozorišta sat vremena pre početka predstave.

Komad je rađen po motivima romana „Herceg Polanski“ Miloša Grozdanovića, za koji je ovaj niški pisac dobio nagradu „Slaviša Nikolin Živković“ za najbolji rukopis na srpskom jeziku za 2019. godinu. Dramatizaciju je radio dramski pisac Nenad Prokić, adaptaciju i režiju dramski pisac, reditelj i prvak drame niškog teatra Aleksandar Mihailović, a muziku Đorđe Marković.

A ko je Herceg Polanski? On je, kaže njegov tvorac, čovek koji sa uživanjem prati tok neke radnje i pritom daje komentare, dok o sebi često voli da govori u trećem licu. To je zato što se plaši da ako išta govori u prvom, to će morati i da uradi. On je lenj. Ali ne i neradnik. Samo lenj u dozi koju lenjost smatra hedonizmom i sa uživanjem prati tok neke radnje. Njegova filozofija je vrhunska, mada ga mrzi da je zapisuje i sačuva – on je usmeni filozof.

„Zbog toga je i došao na ideju da u vidu svojevrsnog šoua ispriča jednu istorijsku priču kako bi je sačuvao od zaborava, a istovremeno pokrenuo druge da razmišljaju o paralelnim svetovima, teorijama zavere i činjenice da stvari možda nisu onakve kakvim ih vidimo. Da li je naša realnost samo opsednuta fantazijom? Moderne tehnologije, arhivski snimci, intimni doživljaji, susret živih i mrtvih, običnih ljudi i istorijskih ličnosti deo su Hercegove priče zbog toga što on to samo tako želi! Ili možda to protokoli nalažu?!“, navodi autor o predstavi.

Karte za premijeru se mogu kupiti i na dan predstave u Studentskom kulturnom centru Niš (Šumatovačka bb, 2. sprat), kao i sat vremena pre početka predstave na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 300 dinara.

U predstavi igraju Miroslav Krstić, Dragana Živić, Janja Stanković, Miloš Obradović, Lena Krasić, Nikola Stančulj, Igor Ivanovski i Stefan Nikolić.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas