Početna » Premijerka Srbije tvrdi da je postignut dogovor sa predstavnicima sindikata “Pošte Srbije”

Premijerka Srbije tvrdi da je postignut dogovor sa predstavnicima sindikata “Pošte Srbije”

0
Predsednica Vlade podvukla je da razgovori nisu bili laki, ali da smatra da je postignut kompromis koji je dobar po sve radnike “Pošte Srbije”.

Moj sastanak sa reprezentativnim i nereprezantativnim sindikatima Pošte Srbije trajao je sinoć više od četiri sata. Tajkunski mediji požurili su da nakon sastanka uzmu izjave od radnika koji ima svoj sindikat, ali nije reprezentativan i nisu se odazvali ni pozivu da dođu na sastanak u Vladu Srbije da razgovaramo – rekla je Brnabić u Nišu.

Dogovor je da se radnicima u tehnologiji odmah povećavaju plate za 10 odsto, i još 10 odsto od 1. januara 2024. To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21 odsto u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Navela je da radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine, u iznosu od 10 odsto.

“Svim radnicima, osim rukovodstvu, sledi isplata jednokratne finansijske pomoći od 20.000 dinara do 25. novembra. Svi koji prekinu obustavu rada do 12 časova, neće trpeti nijednu sankciju. Razliku, za koju im je umanjena već isplaćena zarada, dobiće sa narednom platom”, rekla je premijerka.

Brnabićeva je zahvalila sindikatima “Pošte Srbije” koji su sinoć razgovarali sa Vladom Srbije i navela da očekuje nastavak redovnog rada “Pošte Srbije” od podneva.

“Mislim da je dogovor više nego fer. Pokazali smo poštovanje prema radnicima i verujem da je to stvar dogovora. Nikada se do sada nije desilo, i Vlada Srbije nikada na to neće pristati, da bilo ko štrajkom i blokadama predoči zahteve, a neće da razgovara pregovora i vidi šta je moguće, jer se svaka takva situacija mora rešiti dijalogom i kompromisom”, rekla je premijerka.

Ona je zaključila da bi dalje dalje blokade nanele  ogromu štetu ‘Pošti Srbije’, a na kraju krajeva i jeste korist za konkurenciju, zaključila je Brnabićeva.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas