Početna » Preventivne mere protiv vršnjačkog nasilja u Trgovinskoj školi Niš

Preventivne mere protiv vršnjačkog nasilja u Trgovinskoj školi Niš

0

U Trgovinskoj školi u Nišu održana je tribina na temu vršnjačkog nasilja, prevencije, prepoznavanja i intervencije u obrazovnim ustanovama. Organizator događaja bila je Škola kreativnih veština iz Jagodine, koja se može pohvaliti sa preko 20 akreditovanih programa za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i sarađuje sa velikim brojem škola.

Na tribini su govorili Bojan Grujić, pedagog, i Anita Cekić, psiholog. Oni su istakli značaj preventivnog delovanja u borbi protiv vršnjačkog nasilja, naglašavajući da je važno prepoznati promene u ponašanju deteta na vreme kako bi se adekvatno reagovalo.

„Živimo u takvom vremenu da ne možemo predvideti šta će se dogoditi, zbog čega je neophodno delovati preventivno, putem raznih aktivnosti i saradnje sa roditeljima i institucijama“, izjavili su predavači.

Tribina je okupila veliki broj prosvetnih radnika i roditelja koji su pokazali veliko interesovanje za ovu temu. Tokom predavanja, prisutni su imali priliku da čuju o različitim strategijama i metodama za suzbijanje vršnjačkog nasilja, kao i o važnosti saradnje između škole, porodice i drugih relevantnih institucija.

Prema rečima organizatora, predavanja i tribine na ovu temu biće nastavljene i u narednoj školskoj godini, sa ciljem da se edukuju nastavnici, učenici i roditelji.

„Važno je da svi budu uključeni u rešavanje problema vršnjačkog nasilja, jer samo zajedničkim snagama možemo obezbediti bezbedno okruženje za našu decu“, poručili su iz Škole kreativnih veština.

Trgovinska škola Niš ističe značaj ovakvih događaja i naglašava svoju posvećenost unapređenju bezbednosti i blagostanja učenika.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas