Početna » Prijateljski susret i sportski spektakl: FK Partizan i FK Svrljig na terenu nakon više od četiri decenije (VIDEO)

Prijateljski susret i sportski spektakl: FK Partizan i FK Svrljig na terenu nakon više od četiri decenije (VIDEO)

0

Fudbalski klub “Partizan” posetiće Svrljig u maju i odigraće prijateljsku utakmicu sa lokalnim FK “Svrljig”. Ova poseta je deo dobre saradnje između ova dva kluba, a takođe je i uvertira za obeležavanje 100 godina od postojanja FK Svrljig, planiranog za godinu i po dana kasnije.

Uprava FK “Svrljig” sa zadovoljstvom je dočekala svoje goste iz Uprave Partizana, izrazivši oduševljenje zbog organizacije prijateljske utakmice. Očekuje se da će ovaj susret privući veliki broj navijača, ne samo iz Svrljiga, već i iz okolnih regiona, s obzirom na popularnost i veličinu FK Partizan.

“Veliko je zadovoljsvo to što su nas posetili naši prijatelji iz Uprave Partizana. Ovde smo nekim lepim povodom, a to je da organizujemo jednu prijateljsku utakmicu između FK “Svrljig” i “Partizan”.  Želimo da priredimo jedan veliki sportski spektakl za navijače Partizana, ne samo iz Svrljiga, već iz čitavog regiona. Znamo da sama veličina Partizana privlači sve iz okruženja. Mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini”, rekao je prilikom susreta predsednik Opštine Svrljig Miroslav Marković.

Dragan Trailović iz Uprave Partizana izrazio je zadovoljstvo povratkom navijača Svrljiga ka crno-belom dresu, ističući značaj ovog susreta i jubileja. Očekuje se da će utakmica biti pravi sportski spektakl, uz podršku vernih navijača Svrljiga.

“Puno mi je srce što smo uspeli da povratimo veliki broj navijača iz Svrljiga prema crno beloj boji, ali i što ćemo se ponovo sresti ovde na fudbalskom terenu da obeležimo jubilej prve utakmice koja je odigrana ovde između dva kluba 1977. godine u martu mesecu. Očekujemo spektakl 21. maja i od Partizana, ali i od navijača Svrljiga”, kazao je Dragan Trailović iz Uprave crno-belih.

Ovi fudbalski klubovi poslednji put su se sreli 7. marta 1977. godine, a ponovni susret predstavlja nastavak uspešne saradnje koja je započeta još 2019. godine. Marko Miladinović iz Upravnog odbora FK Svrljig istakao je da je ovo samo deo dugoročne saradnje sa Partizanom, koji je uključivao i distribuciju članskih karata mališanima Svrljiga.

“Drago mi je da na ovaj način nastavljamo saradnju sa Partizanom, našim bratskim klubom. Ovo je uvertira u ono šta nas očekuje 2026-te”, kazao je Marko Miladinović iz Upravnog odbora FK Svrljig.

Ova prijateljska utakmica, osim što će oživeti sportski duh među navijačima, predstavlja i korak napred ka jačanju veza između ova dva kluba.

Da podsetimo, saradnja je  započeta još 2019. godine kad je podeljeno 250 članskih karata kluba mališanima koji su među najredovnijima na Dečijoj tribini Partizana, što će svakako, kako je rečeno, biti slučaj i u budućnosti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas