Početna » Pritvor za bivšeg državnog sekretara osumnjičenog za trgovinu uticajem

Pritvor za bivšeg državnog sekretara osumnjičenog za trgovinu uticajem

0

Bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete Nebojša Ranđelović iz Niša, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem, biće u pritvoru do 30 dana. U pritvoru će ostati i osumnjičeni B. R., koji se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je takvo rešenje zbog mogućnosti da će njih dvojica uticati na svedoke.

“Pritvor je prema okrivljenima N. R. i B. R. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke”, navode iz Suda.

Ostalih šestoro okrivljenih u ovom slučaju, među kojima su dekani i direktori škola u Nišu i Leskovcu, pušteni su da se brane sa slobode.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas