Početna » Profesor bolnice u Madridu u Nišu uradio složenu operaciju rekonstrukcije trbušnog zida

Profesor bolnice u Madridu u Nišu uradio složenu operaciju rekonstrukcije trbušnog zida

0
Centar za minimalno invazivnu hirurgiju Univerziutetskog kliničkog centra Niš u saradnji sa kolegama iz Univerzitetske bolnice u Madridu, organizovao je dvodnevni radni skup „Napredna hirurgija prednjeg trbušnog zida“.

U okviru praktičnog dela skupa, obavljen je operativni zahvat TAR, koji predstavlja najsavremeniji, minimalno invazivni, hiruški pristup, složenoj rekonstrukciji trbušnog zida kod velikih hernija.

„Ovo je prvi put da jedna državna zdravstvena ustanova radi ovu metodu i Centar za minimalno invazivnu hirurgiju (CMIH) planira da TAR uvede kao redovnu proceduru“, rekao je rukovodilac CMIH, dr Bojan Jovanović.

Glavni operator prilikom izvođenja ovog zahvata, bio je profesor Univerzitetske bolnice u Madridu, prof. dr Havier Monklus, koji je istakao da je plan, uspostavljanje stalne saradnje između klinika u Nišu i Madridu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas