Početna » Prosvetari zakazali za 13. decembar protest u Nišu

Prosvetari zakazali za 13. decembar protest u Nišu

0
Prosvetni radnici, članovi Uniie sindikata, najavili su protest za 13. decembar u Nišu. Kako ističu problem je 10.000 dinara koje je Vlada Srbije dala srednjoškolcima. Protest će održati ispred Nišavskog upravnog okruga.

U ovom Sindikatu se pitaju zašto prikupljanje, slanje, pa čak i obrada podataka o svemu navedenom ide preko razrednog i škole?

“Nigde u opisu posla odeljenskog starešine ne stoji distribucija formulara, prikupljanje podataka o tekućim računima učenika i eventualno roditelja im.

 

A šta ako učenik izgubi formular ili ako roditelj ne želi da popuni formular? Da li onda izjavu piše razredni ili srednjoškolac ukoliko je punoletan ili roditelj punoletnog srednjoškolca koji nema tekući račun?”

 

Ako je pre koji mesec, novac maloletnim licima uplaćivan na osnovu popunjavanja e-prijave od strane roditelja, gde je zapelo ovaj put?, pita ovaj sindikat.

U Uniji sindikata ističu i da nije dobro da svi učenici dobiju nagradu, jer se tako izjadnačavaju problematična i dobra deca. U saopštenju navode i da bi  namenjenih 20 miliona evra više doprinele budućnosti da su uložene u nastavna sredstva, opremanje i osavremenjivanje nastavnog procesa.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas