Početna » Raspisan Konkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

Raspisan Konkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

0
Početkom sledeće godine biće dodeljena 53. nagrada za poeziju BRANKO MILjKOVIĆ. Nagradu dodeljuje Grad Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije a organizator je Niški kulturni centar. Žiri planira da ime dobitnika nagrade bude objavljeno tokom februara ili marta 2024, a svečani čin dodele će uslediti tokom maja/juna 2024. godine u Gradskoj kući u Nišu. Nagrada se sastoji od povelje, statuete i novčanog iznosa.

“U konkurenciju za ovu uglednu nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga poezije objavljenih na srpskom jeziku tokom 2023. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije, antologije i slično”, saopštio je Niški kulturni centar.

Znamenja nagrade „Branko Miljković“: „Jupiter na prestolu“ i povelja; Foto: arhiva NKC

Izdavači ili autori mogu najkasnije do 31. decembra 2023. godine, da pošalju tri primerka objavljenih knjiga poezije koje ispunjavaju uslove da budu u konkurenciji za nagradu. Knjige se ne vraćaju, upozoravaju.


Branko Miljković čita poeziju, 1959. (Foto: anonim)

Knjige slati na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (za nagradu „Branko Miljković“).
Informacije na telefon (018) 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas