Početna » Regionalni specijalizovani virtuelni sajam zapošljavanja u Nišu: Velika šansa za tragače za poslom

Regionalni specijalizovani virtuelni sajam zapošljavanja u Nišu: Velika šansa za tragače za poslom

0

Filijala Niš Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje drugi Regionalni specijalizovani virtuelni sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije, koji će se održati u sredu, 12. juna 2024. godine, od 10 do 14 časova. Ovaj inovativni događaj održaće se na platformi https://nsz-virtuelnisajam.rs, omogućavajući jednostavan pristup i korisnički prilagođeno virtuelno okruženje.

Cilj sajma je da okupi poslodavce iz Nišavskog okruga, kao i iz južnih i istočnih regiona Srbije, u okviru Foruma naprednih tehnologija. Ovaj forum ima za cilj da poveže učenike i studente koji gravitiraju ka niškom univerzitetu sa potencijalnim poslodavcima. U organizaciju su uključene filijale Nacionalne službe za zapošljavanje iz gradova Bor, Zaječar, Kruševac, Jagodina, Pirot, Prokuplje, Leskovac i Vranje.

“Na ovogodišnjem sajmu učestvovaće oko trideset poslodavaca i partnera koji traže više od 500 radnika različitih kvalifikacija i profila zanimanja. Najveća potražnja je za radnicima u IT sektoru, programerima različitih specijalnosti, elektroinženjerima, inženjerima u proizvodnji, kontrolori kvaliteta, mašinskim i građevinskim inženjerima, arhitektama, saradnicima u finansijama, prodaji i logistici, ekonomistima, administrativnim radnicima, kao i operaterima u proizvodnji, elektrotehničarima i mehaničarima za održavanje mašina”, navode iz Nacionaln službe.

Svi zainteresovani, bez obzira na to da li su na evidenciji NSZ, mogu učestvovati na sajmu. Registracija je jednostavna i može se obaviti na veb platformi sajma. Nakon registracije, korisnici dobijaju lični nalog za budući pristup platformi, uz obezbeđenu politiku privatnosti. Platformi se može pristupiti i očitavanjem QR koda koji je dostupan u prilogu mejla i na posterima sajma.

Posetioci sajma imaće mogućnost da se direktno prijave na ponuđene poslove, kao i da direktno komuniciraju sa poslodavcima putem chat opcije, klikom na štand sa nazivom kompanije. Takođe će moći da saznaju kako se piše radna biografija (CV), kako voditi intervju sa poslodavcem i da se informišu o projektu „Garancija za mlade“.

Dodatni Sadržaji i Obrazovne Mogućnosti

Na platformi virtuelnog sajma u „Prostoru za konferencije“ biće dostupan video sadržaj „Kako se pripremiti za razgovor za posao“. Posetioci sajma imaće prilike da se informišu i o Forumu naprednih tehnologija, koji se održava 12. i 13. juna u Naučno tehnološkom parku u Nišu. Više informacija o Forumu je dostupno na https://fnt.rs.

Specijalizovani virtuelni sajam zapošljavanja će takođe ugostiti partnere sajma, pružajući tražiocima zaposlenja priliku da se upoznaju sa njihovim načinom rada i brojnim mogućnostima za dodatnu edukaciju i usavršavanje veština koje oni nude.

Ovaj događaj predstavlja značajnu priliku za sve koji traže posao da se povežu sa potencijalnim poslodavcima i da dobiju vredne savete i informacije koje će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas