Početna » Rekorder “Milionera” je Nišlija. Veljko Đurić kojeg su mediji prozvali “100 poena” oduševio Srbiju (VIDEO)

Rekorder “Milionera” je Nišlija. Veljko Đurić kojeg su mediji prozvali “100 poena” oduševio Srbiju (VIDEO)

0
Veljko Đurić iz Niša uspeo je da nadmaši sve ostale takmičare u ponatom kvizu „Želite li da postanete milioner“ i postao je rekorder po broju tačnih ogovora u kvizu koji je po godinama stariji od njega. Veljko je tačno odgovorio na 12 pitanja i osvojio 640.000 dinara. Tačno je odgovorio i na 13. pitanje, ali nakon što se opredelio da se zaustavi na prethodnom pitanju pošto nije bio sto posto siguran da će njegov odgovor.

Nišlije Veljka Đurića javnost se seća kao najmlađeg odlikovanog zaslužnog pojedinca od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nagradu je zaslužio jer je ispisao bogatu takmičarsku istoriju koju je upotpunio velikim brojem nagrada. Njegov moto je da u životu svako mora da ima cilj ka kome će ići. I to je već pola uspeha. Svaki kasniji uspeh dolazi iz napora da se cilj dosegne. Pokazalo se mogućim. Veljka, kojeg su mediji prozvali „100 poena“, nastavio je da niže uspehe. Gimnaziju „Svetozar Marković“ završava kao đak generacije, ali i sa 15-tak nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

„Verovatno je presudno višegodišnje iskustvo na takmičenjima. Osim znanja koje je neophodno, dobra intuicija takmičara vodi do tačnog odgovora, čak i kada nisu sigurni. Širina znanja iz različitih oblasti, povezivanje znanja iz književnosti, istorije, drugih predmeta, može da nam pomogne da dođemo do tačnog odgovora i ako nekada nemamo neposredno tu informaciju“, govorio je Veljko, što se i u Milioneru pokazalo kao dobra taktika.

Veljko je nikoj javnosti poznat kao veoma talentovano dete koji je osvajao nebrojeno mnogo prvih mesta na takmičenjima  iz književnosti, matematike, istorije, biologije, fizike, hemije i ekologije. Ove godine uporedo se nadmetao u književnosti i ekologiji i sa oba takmičenja vratio se kao najbolji u Srbiji, a sa nadmetanja iz ekologije i kao najbolji na Balkanu.

Mladi Nišlija brucoš je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas