Početna » Renovira se niška kardiologija. Zgrada stara 113 godina, za rekonstrukciju 20 miliona

Renovira se niška kardiologija. Zgrada stara 113 godina, za rekonstrukciju 20 miliona

0
Rekonstrukcija trećeg sprata zgrade Klinike za kardiologiju je pri kraju, a nakon toga, prema najavama v.d. direktora UKC Niš prof. dr Zorana Perišića, biće renovrana i prva dva sprata. Za kompletnu rekonstrukciju zgrade, koja je stara 113 godina,  biće utrošeno 20 milona dinara. Nakon rekonstrukcije biće omogućeno da se jedna angio sala ove klinike, koja se nalazi u novom Kliničkom centru vrati u zgradu kardiologije, a taj prostor bi se iskoristio za ortopediju, kako bi se i na taj način pomoglo klinici da smanji liste čekanja na veštačku ugradnju kuka i kolena za koje se sada čeka dve do tri godine.

Dr Perišić je rekao da rekonstrukciju kardologije UKC Niš sprovodi sopstvenim sredstvima, a to je moguće jer se budžet ove zdravstvene ustanove značajno povećao.

“Ja se nadam da će januara ili februara taj renovirani deo biti pripremljen, kako bi krenuli sa renoviranjem prvog i drugog sprata”, istakao je Perišić.

Direktor ove zdravstvene ustanove  objašnjava da kardiologija mora da ima veliki prostor zbog broja pacijenata koji gravitira prema njoj, ali i oboleva od kardiovaskularnih bolesti. Podsetio je da klinika ima dve angio sale i jednu u novom Kliničkom centru.

“Cilj mi je da u prvih šest meseci naredne godine preselim tu jednu iz novog Kliničkog centra u prostor gde je koronarna jedinica. Na taj način ću dobiti još jednu operacionu salu više u novom Kliničkom cetru koju bih prema broju operacija i listi čekanja usmerio ka ortopediji. Na ortopediji smo od 3. maja uveli poslepodnevni rad i od tada do danas se svakog dana uradi po dve operacije ugradnje veštačkog kuka ili veštačkog kolena. Uz redovni prepodnevni program i dve sale, ako dobiju i ovu treću, to će zaista učiniti da se liste čekanja na ortopediji svede na tri do šest meseci”, kazao je Perišić.

Perišić je najavio da će biti novina i na urologiji, ali i na radiologiji novih mašina. Najavio je da će UKC Niš vrlo brzo dobiti i  novi stacionarni mamograf.

 

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas