Početna » Renovirano “Tutino terenče” u Duvaništu

Renovirano “Tutino terenče” u Duvaništu

0
Nakon rekonstrukcije sportskog terena „Kocka“ u julu, Lokalna fondacija Niš i pekara „Žitopek“ renovirali su i „Tutino terenče“ u Duvaništu pored Gabrovačke reke. Nove golove i novu podlogu na terenu su prva isprobala deca iz FK „Radnički“ Niš. Postavljene su i nove kante i renoviran dečiji mobilijar.

 

„U saradnji svih nas iz biznis i nevladinog sektora i administracije smo uspeli da uradimo nešto mnogo dobro i lepo. Deca su sad ovde bezbednija, mogu više da se igraju, da se okupljaju i da ne budu pored telefona, već da će ovo nešto što je novo sređeno da ih motiviše da dođu i da igraju fudbal“, rekla je Jelena Stanojević iz Lokalne fondacije Niš.

Prvi su teren isprobali omladinci niškog „Radničkog“ u revijalnom meču. Mladi fudbaler tog kluba Luka Milenković istakao je da obožava fudbal i da će na novom terenu moći da igraju kada nemaju treninge. Dodao je da renoviranje terena dobar način da se njegovi vršnjaci odvoje od mobilnih telefona i računara.

Gradonačelnica Niša je posetila otvaranje terena u Duvaništu i poručila da će Grad Niš nastaviti da renovira sportske terene i u gradu i u seoskim sredinama.

„Drago mi je što smo na ovom igralištu zajedno sa Lokalnom fondacijom Niš učinili nešto dobro za naše najmlađe sugrađane, a i za one malo starije, koji vole fudbal i košarku. Nastavljamo s tim i nećemo raditi samo u gradskoj sredini, već i u seoskim sredinama. Obnovili smo i 30-ak školskih igrališta, dok je lepo vreme nastavljamo s tim poslovima“, poručila je Dragana Sotirovski.

Ona je pozvala skupštine stanara da pošalju predloge Gradu za ideje uređenja svog međublokovskog prostora. Najavila je i postavljanje stolova za stoni tenis i mreže za odbojku u međublokovskim prostorima po čitavom gradu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas