Početna » Srbija šampion Balkana u planinarskoj orijentaciji

Srbija šampion Balkana u planinarskoj orijentaciji

0

Reprezentacija Srbije u planinarskoj orijentaciji u čijem sastavu su bila trojica orijentiraca PSK Mosor Niš pobedila je na prvenstvu Balkana, Balkanske planinarske unije BMU u organizaciji Planinarskog saveza Srbije.

Noćna trka, održana u petak 29. septembra, označila je početak ove manifestacije, a dan kasnije u subotu, usledila je dnevna trka, sa startom na skijalištu Tornik, koja je dodatno testirala veštinu i izdržljivost takmičara.

Na Balkanskom prvenstvu učestvovala je 31 ekipa iz pet država Balkana, okupljajući ukupno 132 takmičara, raspoređenih u četiri starosne kategorije. Osim domaćina Srbije, na takmičenju su se nadmetale reprezentacije planinara iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije.

Foto: PSK Mosor Niš

Reprezentacija Srbije je briljirala u generalnom plasmanu država, osvojivši ubedljivo prvo mesto i 9025 bodova. Slovenija je zauzela drugo mesto i 5925 bodova, dok je Makedonija završila na trećem mestu sa 4292 boda. U kategoriji pionira, sve tri ekipe Srbije su zauzele prva tri mesta, dok su u juniorskoj kategoriji prvo i drugo mesto pripala ekipama Srbije, dok je treće mesto osvojila ekipa iz Slovenije.

Foto: PSK Mosor Niš

Kod seniora, ekipa Crne Gore zauzela je prvo mesto, dok su drugo i treće mesto pripala ekipama iz Srbije. U veteranskim kategorijama, Srbija je ostvarila prvo mesto, Slovenija je osvojila drugo, a Srbija se takođe našla na trećem mestu. Najbrojnija reprezentacija na takmičenju bila je Slovenija.

U seniorskoj ekipi reprezentacije nastupili su: Milovan Milić, Bratislav Milenković i Nenad Živković iz PSK Mosor Niš.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas