Početna » Srbiju čeka vruća nedelja. Danas do 40°C

Srbiju čeka vruća nedelja. Danas do 40°C

0

Prema najavama meteorologa, Srbiju očekuje izražen i dugotrajan toplotni talas, sa temperaturama koje će dostići svoj vrhunac u narednim danima. Danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Tokom dana će postojati mogućnost kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, posebno sredinom dana i poslepodne. Vetar će biti slab do umeren, promenljivog pravca, dok će u košavskom području preovladavati jugoistočni vetar, koji će kasnije tokom dana skrenuti na severozapadni. Minimalne temperature će se kretati od 15 do 23 stepena Celzijusa, dok će maksimalne biti od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

Vremenska Prognoza za Niš

U Nišu se takođe očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Vetar će biti uglavnom slab i promenljiv. Najniža temperatura u Nišu će biti oko 20 stepeni Celzijusa, dok će najviša dostići čak 36 stepeni Celzijusa.

Izgledi za Narednih Sedam Dana

Toplotni talas će se zadržati tokom čitave nedelje, do 15. jula 2024. godine. Maksimalne temperature do utorka, 9. jula, će se kretati od 32 do 37 stepeni Celzijusa, dok će od srede, 10. jula, do kraja perioda temperature biti između 35 i 40 stepeni Celzijusa. Tropske noći će biti prisutne u većini urbanih sredina, što znači da će noćne temperature ostajati iznad 20 stepeni Celzijusa.

Iako će vreme biti pretežno sunčano, meteorolozi najavljuju mogućnost kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom u utorak, 9. jula, kao i krajem perioda, 14. i 15. jula. Ovi pljuskovi će biti izolovani i neće značajnije uticati na ukupnu vremensku sliku, koja će biti obeležena visokim temperaturama i sušnim periodom.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas