Početna » Srpski humanitarci donose vodu i nadu deci u Ugandi. Zatekli su tužan prizor – gladnu i žednu decu koja pešače 10 kilometara po vodu

Srpski humanitarci donose vodu i nadu deci u Ugandi. Zatekli su tužan prizor – gladnu i žednu decu koja pešače 10 kilometara po vodu

0

Humanitarci Tamara Misirlić i Marko Nikolić zatekli su tužan prizor u Ugandi, gde su otišli da pomognu deci u sirotištu. Deca umiru od žeđi i gladi, a njihova misija je da iskopaju nekoliko bunara i obezbede osnovne životne potrebe poput hrane, vode, odeće, obuće, knjiga i igračaka.

“Zatekli smo veoma tužan prizor. Deca su gladna i žedna, pešače i do 10 kilometara da bi doneli malo vode, koju uzimaju iz prljave reke. Ali uskoro će bunar biti gotov i imaće čistu i pijaću vodu. Plan je da napravimo nekoliko bunara i da im kupimo odeću, hranu i slatkiše. Danas smo sa njima išli po vodu”, rekao je Marko Nikolić i dodao da su već počeli sa kopanjem prvog bunara.

Foto: privatna arhiva

Njihova želja je da svetu pokažu da Srbija nije samo zemlja sa bogatom istorijom i kulturom, već i dom humanih ljudi.

“Naša misija nije samo donošenje hrane i vode, već pružanje ljubavi i saosećanja onima kojima je to najpotrebnije. Verujemo da svet može biti bolje mesto i da svako od nas može doprineti tom cilju. Zato smo otišli sa nadom u bolje sutra i sa uverenjem da svaki mali gest može napraviti veliku razliku u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija”, kazao je Marko.

Foto: privatna arhiva

Humanitarci planiraju da pomognu deci u selima Busamira, Puti, Namakole i Karamoja.  Bunari će dugoročno rešiti problem nedostatka čiste vode, što je prvi korak za poboljšanje životnih uslova dece.

Ova misija humanitaraca iz Srbije je dokaz da solidarnost i saosećanje ne poznaju granice i da svaki pojedinac može doprineti boljem svetu.

@glas.juga

🌍❤️Humanitarci Tamara Misirlić i Marko Nikolić zatekli su pretužan prizor u Ugandi, gde su otišli da pomognu deci u sirotištu. Deca umiru od žeđi i gladi, a njihova misija je da iskopaju nekoliko bunara i obezbede osnovne životne potrebe poput hrane, vode, odeće, obuće, knjiga i igračaka. “Zatekli smo veoma pretužan prizor. Deca su gladna i žedna, pešače i do 10 kilometara da bi doneli malo vode, koju uzimaju iz prljave reke. Ali uskoro će bunar biti gotov i imaće čistu i pijaću vodu. Plan je da napravimo nekoliko bunara i da im kupimo odeću, hranu i slatkiše. Danas smo sa njima išli po vodu”, rekao je Marko Nikolić i dodao da su već počeli sa kopanjem prvog bunara.🙏 Opširnije na glasjuga.rs #HumanitarnaMisija #PomoćDeci #Uganda #Humanost #Solidarnost

♬ original sound – Glas Juga

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas