Početna » Staša Gejo druga u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Još uvek ima šanse (VIDEO)

Staša Gejo druga u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Još uvek ima šanse (VIDEO)

0
Naša takmičarka u sportskom penjanju Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba zauzela je drugo mesto na evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Od Nišlijke je u  kombinaciji disciplina bolder i težinsko penjanje bila bolja Francuskinja Orian Berton koja je osvojila 99,9 poena, a Staša Gejo 84,5. Time niška sportistikinja još nije obezbedila plasman na Olimpijske igre koje se 2024. godine organizuju u Parizu.

Prema rečima Slobodana Geja, njenog oca i trenera, na žalost kvalifikuje se samo prvi kontinentalni takmičar. I ovog puta je to domaća takmičarka, Oriane Bertone.
Ponovila nam se Olimpijska kvalifikacija iz Moskve 2021. u kvalifikacijama za Tokio, kada je u sličnoj situaciji Staša bila druga, a na OI otišla domaća takmičarka Meškova. Verovatno je “sportska sreća” i domaći teren u pitanju?, rekao je Gejo.

Ipak, još uvek nije sve izgubljeno. Nišlijka će imati još prilika da se bori za učešće na Olimpijadi na kojoj ima mesta za još 10 takmičarki.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas