Početna » Susret sa decom, vojnicima je najdraži deo posla. Otvoreni Dan u Kasarni “Knjaz Mihailo” u Nišu [FOTO]

Susret sa decom, vojnicima je najdraži deo posla. Otvoreni Dan u Kasarni “Knjaz Mihailo” u Nišu [FOTO]

0

Kasarna „Knjaz Mihailo” u Nišu bila je domaćin  najmlađih sugrađana i učenika osnovnih i srednjih škola. Posetioci su imali priliku da upoznaju deo naoružanja, uniformi, borbenih i neborbenih tehnika koje su u upotrebi u jedinicama Kopnene vojske u garnizonu Niš.

Akcija „Otvoreni dan” realizovana je u okviru nastojanja Ministarstva odbrane Republike Srbije da ojača veze između vojske i civilnog društva, te da mladima pruži uvid u vojnički poziv i mogućnosti koje pruža vojna karijera.

Pukovnik Vladan Milosavljević, komandant Treće brigade Kopnene vojske i garnizona Niš, izrazio je zadovoljstvo zbog brojnog prisustva niških učenika i istakao važnost ovakvih događaja za promociju vojničke profesije među mladima.

„Svi oblici saradnje sa građanima, naročito druženje sa decom, vojnicima su najdraži deo posla”, izjavio je pukovnik Milosavljević.

 

„Ovakve akcije pružaju mogućnost svim mladim ljudima da se bliže upoznaju sa vojničkom profesijom i sredstvima koje vojnici koriste, ali i da se zainteresuju za dobrovoljno služenje vojnog roka, školovanje i zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.”

Tokom posete, učenici su imali priliku da razgledaju pištolje, puške, specijalna odela, dronove, tenkove, haubice, transportere i drugu opremu koju koristi Kopnena vojska. Takođe su razgovarali sa profesionalnim pripadnicima vojske, postavljajući pitanja o vojnom roku, školovanju i radu u vojnim jedinicama.

„Ponosan sam što vidim da mladi ljudi i deca vole i interesuju se za vojsku i vojnički poziv, posebno za tenkove”, izjavio je potpukovnik Aleksandar Zdravković, komandant tenkovskog bataljona T-72M. „Uvek je lepo kada dobijemo priliku da se pored redovnih obaveza, obuke i terena, družimo sa građanima i prenesemo deo iskustava iz vojničke karijere.”

Akcija „Otvoreni dan” je prilika za mlade ljude da steknu uvid u vojnički poziv i razmotre mogućnosti koje im pruža vojna karijera. Kroz razgovore sa pripadnicima vojske i razgledanje opreme, učenici su imali priliku da bolje razumeju ulogu vojske u društvu i da razmotre svoje buduće opcije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas