Početna » „Svi u prirodu“: Provedite vikend na Rosomačkim loncima i vodopadu Tupavica

„Svi u prirodu“: Provedite vikend na Rosomačkim loncima i vodopadu Tupavica

0

Savez za rekreativni sport Niša nastavlja sa realizacijom akcije „Svi u prirodu“, pružajući građanima priliku da provedu sportsko-rekreativni dan na prelepim lokacijama Stare planine. Ovog vikenda, 23. juna, Nišlije će imati priliku da uživaju u prelepom ambijentu Osomočkog ždreba (poznatog i kao Rosomački lonci), Dojkincima i vodopadu Tupavica.

Tokom ovog dana, na Staroj planini će biti organizovane pešačke ture i druge sportsko-rekreativne aktivnosti. Polazak je planiran za 7 sati ujutru sa autobuskog stajališta kod glavnog ulaza u Tvrđavu. Učesnici će imati priliku da istraže lepote prirode i uživaju u aktivnom odmoru.

“Ovakve akcije su važne za promociju zdravog života i rekreacije u prirodi,” izjavljuju iz Saveza za rekreativni sport Niša. “Naš cilj je da što više ljudi izađe u prirodu i uživa u lepotama koje naša zemlja nudi.”

Cena učešća u ovoj akciji je 1.100 dinara, a mesto se može rezervisati u poslovnici „Trans D“, na Bulevaru 12. februar 35, preko puta pomoćne autobuske stanice, radnim danima od 8 do 16 sati i subotom od 8 do 12 sati. Svi učesnici su osigurani, a pored vodiča i rekreatora, obezbeđen je i lekar.

Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Niša – Uprave za društvene delatnosti-Sektor za omladinu i sport, što dodatno naglašava značaj ovakvih događaja za lokalnu zajednicu.

Rosomački lonci, jedan od najpoznatijih prirodnih fenomena u Srbiji, nalazi se u istočnoj Srbiji, na Staroj planini, nedaleko od sela Slavinja, oko 30 km od Pirota. Ovaj neuobičajen kanjon, sa svojim slojevitim ivicama i brojnim proširenjima sa viorovima, podseća na kotlove ili lonce, po čemu je i dobio ime.

Vodopad Tupavica, smešten u blizini sela Dojkinci, jedan je od najlepših predela parka prirode Stara planina. Za razliku od većine drugih staroplaninskih vodopada, Tupavica je lako dostupna i pruža posetiocima mogućnost da uživaju u njenoj lepoti bez velikih fizičkih napora.

“Ovo je idealna prilika za sve ljubitelje prirode i rekreacije da provedu dan u zdravom i prijatnom okruženju,” dodaju iz Saveza. “Očekujemo veliki odziv i radovaćemo se svakom novom učesniku.”

Pridružite se akciji „Svi u prirodu“ i provedite nezaboravan dan istražujući lepote Stare planine!

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas