Početna » Tamara Milenković Kerković osudila govor mržnje sa niških televizija

Tamara Milenković Kerković osudila govor mržnje sa niških televizija

0
Sve tri privatne televizije u medijski zarobljenom Nišu su u istom danu u Predizbornom programu 2023. emitovale dokumentarni film „Tajkunske rukoveti“ kojim se targetiraju opozicione stranke i iznose najgore uvrede i laži o opozicionim liderima, kako nacionalnog trako i prozapadnog bloka. Cilj ovog kršenja Zakona o elektronskim medijima i svih medijskih zakona od strane tzv. niških medija koji su za poslednjih 8 godina koštali Nišlije više od 4,5 miliona evra, je stvaranje predstave o tome da vlast radikala presvučenih u SNS koja je Srbiju dovela do ekonomskog, socijalnog i nacionalnog sloma – nema alternativu, rekla je potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković.

Tamara Milenković Kerković, Dveri

“Tokom godinu i po dana svog poslaničkog mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije i kao proglašeni najjaktivniji poslanik Juga Srbije, nijednom nisam dobila poziv bilo od koje od ovih televizija da gostujem , kao što za šest godina ovi tzv. mediji nisu preneli ijedno od više stotina saopštenja i konferencija za novinare koje sam sama ili sa Gradskom organizacijom Dveri Niš organizovala. Ni tokom predizborne kampanje za izbore 3.aprila 2022.god. a ni tokom predizborne kampanje za izbore koji će se održati 17 marta ni ja ni bilo koji drugi predstavnik opozicionih stranaka nije dobio poziv ni kakavo gostovanje , diskusiju ili debatu sa kolegama kandidatima za narodne poslanike iz drugih stranaka vlasti ili opozicije”, rekla je Milenković Kerković.

Ona je podsetila da je to je obaveza medija koje nalažu imperativne norme medijskih zakona.

“Dakle, sve ove televizije sufinansirane plarama siromašnih Nišlija sa po 80 mliona dinara godišnje ne ispunjavaju svoju zakonsku ulogu. Ovo nisu mediji, to su trovači javnog prostora i zato će se nakon promene vlasti u Nišu preispitati svaka dodeljena državna pomoć tokom osam godina koliko traje sufinansiranje, a u kome su novcem građana Niša finansirane ove medijske fabrike laži i govora mržnje”, istakla je ona.

Onoliko koliko je za 8 godina isplaćeno niškim televizijama  moglo je da bude rekonstruisano Porodilište u Nišu , za koje ministarka i pored obećanja ponovo kaže da nema para, kao što su mogli svi đaci u Nišu besplatne udžbenike , i da svakoj niškoj porodici bude isplaćeno po 20 hiljada dinara za opremanje đaka za polazak u školu uoči svakog 1. septembra, za šta gradonačelnica tvrdi da nema para.

“Pored, ogromnih para Nišlija koje ove televizije dobijaju, i pored toga što svoj predizborni medijski program svode na emitovanje „otrovnih“ Informerovih filmova kojima se stvara slika o tome da osim SNS-a u Srbiji i Nišu politička ponuda ne postoji i da stranke i prozapadne opozicije i one okupljene u koaliciju Nacionalnog okupljanja ili druge nacionalno opredeljene stranke donose građanima Srbije isto ponudu, koja je propast i izdaja, ove televizije ovo prosipanje mržnje prema opozicionim strankama rade neprestano”, dodala je ona.

Ona je na kraju pozvala građane Niša da na izbore izađu masovno i pokažu šta o vlasti SNS-a i njihovih trovačkih medija misle.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas