Početna » Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

0

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić stigao je večeras u Bor kako bi obišao pripadnike MUP koji rade na terenu u potrazi za nestalom devojčicom Dankom Ilić, rečeno je u MUP-u. Nakon obilaska terena ministar je otišao u policijsku stanicu u kojoj su roditelji devojčice. Prilaz kući u Banjskom polju je i dalje blokiran.

Kako javljaju reporteri sa lica mesta, pet patrola policije i vatrogasci stigli su oko 19:30 sati u Banjsko polje gde su celog dana bageri raščišćavali teren oko kuće gde je devojčica poslednji put viđena. Navodno je na imanju pronađena je rupa koja ukazuje na kanale koji su dugački oko 10 kilometara i koji su povezani sa lokalnim rudnikom.

Službeni pas Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Zigi, obučen za spasavanje iz ruševina i potragu za ljudima, kreće večeras iz Novog Sada za Bor kako bi se priključio u potrazi za Dankom Ilić. Pas Zigi je pomagao u pronalaženju preživelih u ruševinama posle razornih zemljotresa u Turskoj 2023. godine, kao i u slučaju “Malčanski berberin” 2019. godine.

Prema pisanju „Avaza“ pripadnici Federalne uprave policije BiH lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Srbiji.

Foto: MUP

Foto: MUP

Nezvanično, uhapšeni Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji su navodno tražili 50.000 KM, odnosno 25.000 evra za otkup male Danke Ilić.

Potraga za devojčicom traje od utorka 26. marta, kada je majka prijavila njen nestanak.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas