Početna » U čast stradalom heroju sa Košara: Crveni Krst finansira spomenik Dejanu Mitiću iz Trupala

U čast stradalom heroju sa Košara: Crveni Krst finansira spomenik Dejanu Mitiću iz Trupala

0

Gradska opština Crveni Krst finansiraće izgradnju spomenika Dejanu Mitiću iz Trupala, mladiću koji je stradao 1999. godine na prostoru karaule Košare. Za podizanje spomenika opština će izdvojiti oko milion dinara.

“Ova inicijativa ima za cilj da se oda počast i da se trajno obeleži sećanje na Dejana Mitića, čija je sudbina simbol patnje mnogih tokom ratnih dešavanja”, kazao je predsednik GO Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović.

Imajući u vidu brojnu romsku populaciju i socijalno ugrožene građane, Veće je takođe odlučilo da izdvoji četiri stotine hiljada dinara za nabavku osnovnih životnih namirnica. Ovaj novčani iznos biće iskorišćen za pripremu dvesta paketa pomoći, koji će biti distribuirani ugroženim domaćinstvima, pružajući im neophodnu podršku u teškim vremenima.

Usvojeni su i predlozi Komisije za sport o finansiranju i podršci u ovoj oblasti, a doneta je i odluka da se pruži pomoć meštanima Vrtišta i Trupala. Cilj ove pomoći je da se građanima pruži adekvatna podrška i da im se detaljno objasne procedura i detalji vezani za predstojeću eksproprijaciju imovine zbog izgradnje brze pruge Beograd-Niš.

Veće Gradske opštine Crveni krst nastavlja da radi na unapređenju životnih uslova svih svojih građana, uz posvećenost očuvanju solidarnosti i podrške u lokalnoj zajednici.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas