Početna » U Svetosavskom domu održana svečana Vidovdanska akademija

U Svetosavskom domu održana svečana Vidovdanska akademija

0

U slavu velikog pravoslavnog i srpskog praznika Vidovdana i u čast učenika koji su ostvarili najbolje rezultate u ovoj školskoj godini, održana je Vidovdanska akademija u Svetosavskom domu, a pre svečanosti đacima generacije uručene su nagrade kao i najboljim studentima fakulteta Univerziteta u Nišu.

Akademija je održana uz blagoslov njegovog visokopreosveštenstva arhiepiskopa i mitropolita niškog Arsenija, a posle njegovog uvodnog blagoslova, vidovdansku besedu održao je profesor niške Bogoslovije dr Aleksandar Stojanović.

Ove godine nagrađen je 41 učenik osnovne škole i 23 srednjoškolca koji su u svojim školama proglašeni za đake generacije kao i 14 najboljih studenata. Nagrađeno je i devet učenika koji su osvojili prvo i treće mesto na republičkim takmičenjima iz veronauke i tri nastavnika veroučitelja.

Za poseban umetnički doživljaj se pobrinula Niška crkveno-pevačka družina “Branko”, čiji su članovi svih uzrasta još jednom prikazali širok spektar talenata, naročito među onim najmlađima, opravdavši svoju dugu tradiciju i istoriju, kao i veliki odziv publike.

Organizatori Vidovdanske akademije 2024. godine su Uprava Sabornog hrama, Grad Niš, Komanda Kopnene vojske i Niška crkveno-pevačka družina Branko.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas